G2 Hel wint Noord-Europese Rising Stars

Nieuws | In het weekend van 27 november stonden de beste spelers van de Europese League of Legends-scene tegenover elkaar, tijdens Rising Stars: Northern Europe. Na een zeer succesvol toernooi won G2 Hel de grote finale...

Door Proximus

Deel dit nieuws

De beste vrouwelijke spelers van de Europese competitie haalden alles uit de kast om de eerste kampioen van Rising Stars: Northern Europe te worden. En uiteindelijk won G2 Hel de competitie na een bijna perfect parcours te hebben afgelegd.

Net als hun VALORANT-tegenhangers G2 Gozen een paar weken geleden, won G2 Esports opnieuw een toernooi, dit keer op League of Legends. Onze enige vertegenwoordiger van de competitie, de Belgische jungler “hao“, eindigde in de top 16 met BBB UwU.

© @RisingStarsNE

G2 Hel kende veel succes in de competitie: de spelers bereikten met gemak de finale van de upper bracket. Helaas kwamen ze daar tegenover een sterke tegenstander te staan, QLASH Midnight.

Door die 2-0 nederlaag werden de teamgenoten van Ève “Colomblbl” Monvoisin, die dus uit de onderste tree moesten raken, tegen Zerolag Female.

G2 wist zich te herstellen en kon de wedstrijd, ondanks enkele foutjes, met 2-1 winnen. Dat leverde hen een rematch op tegen QLASH Midnight in de grote finale.

Die finale viel grotendeels in het voordeel van G2 uit. De speelsters hielden zich niet in en wonnen met 2-0. Zo behaalden ze de eerste Rising Stars-titel ooit.

Een prestigieuze overwinning na een tot in de puntjes gecontroleerde wedstrijd. Het was een succesvolle primeur voor Rising Stars en de vrouwencompetitie. De volgende evenementen zullen waarschijnlijk net zo interessant zijn om te volgen!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top