Ons elftal van de week

Sport |

Zes van de twaalf teams zijn vertegenwoordigd in ons elftal van de week. Leider Beerschot is met drie spelers de hofleverancier.

Na een nul op zes sluit RSCA Futures opnieuw aan met een zege tegen Jong Genk. Niemand minder dan Stassin zorgde al snel voor de 1-0. De spits van Anderlecht vierde nog maar net zijn achttiende verjaardag, maar legde al zijn elfde doelpunt van het seizoen binnen. Ook Agyei pikte zijn doelpunt mee. Even voor het half uur mislukte het schot van Lokesa. Agyei kwam in de baan van de bal en werkte beheerst af met een volley. Anderlecht wint met 2-0 van Jong Genk en blijft vijfde.

Een scorende spits, de droom van elk team. Lierse Kempenzonen heeft er zo een. Rocha maakte tegen SL16 FC zijn eerste hattrick van het seizoen en springt opnieuw naar de top van het topschuttersklassement. De Portugese spits had nog geen half uur nodig om de wedstrijdbal te claimen. Al werd zijn doelpuntenreeks nog wel onderbroken door een tegentreffer. Het schot van Diallo week af op de rug van Van Acker en belande in doel. Van Acker kreeg het doelpunt als owngoal op zijn naam. Dat moest rechtgezet worden dacht Van Acker. In de voorlaatste minuut werkte hij de vierde van Lierse mooi af. Het is al het negende doelpunt dit seizoen voor de kapitein van de Pallieters. Tapsoba maakte nog de 2-4 in de toegevoegde tijd. Lierse Kempenzonen pakt opnieuw de volle buit en blijft vierde.

Lommel kende een lastige wedstrijd op het veld van Virton. De Luxemburgers domineerden het begin van de partij en dwongen een reeks kansen af. Doelman Ivezic speelde zeer attent en hielt zijn netten meermaals schoon. Tot Lommel dan zelf een keer kon uitbreken na een uur spelen. Martínez legde goed terug naar Belghali die het leer goed de verste hoek in stuurde. De vleugelverdediger blijft zijn statistieken aandikken. Belghali scoort nu al drie wedstrijden na elkaar en legde er al zes binnen dit seizoen. Lommel pakt negen op negen en blijft zesde.

Van co-leider naar de derde plaats. Het kan snel gaan in de Challenger Pro League. RWDM blijft met een één op negen achter en ziet de leider verder uitlopen. De jonkies van Club NXT kwamen met 0-2 winnen in Brussel. Kapitein Hautekiet toonde de weg en kopte na zeven minuten de 0-1 mooi binnen. Een technisch verfijnde kopbal op voorzet van Servais. Hautekiet bleef de beste man op het veld. De 20-jarige West-Vlaming maakte kort na de rust een goede actie in de zestien en bereide zo de 0-2 van Mertens voor. Al was het geen officiële assist voor de kapitein, want de bal kwam via een RWDM-speler bij Mertens. 0-2 werd ook de eindstand. RWDM zakt verder weg en volgt al op vier punten van de leider.

Vijftien op vijftien, met de winterstop in aantocht kan Beerschot een goed rapport voorleggen. De leider pakte ook op het veld van Dender de volle buit. Baeten legde na een kwartier zijn negende van het seizoen binnen vanop de stip. Twee minuten later stond het al 0-2 dankzij Verlinden. Er waren heel wat uitblinkers bij een dominant Beerschot. In de tweede helft bekroonde ook Thórisson zijn wedstrijd met een doelpunt. Toch werd het nog spannend. Ngongo strafte een fout in de verdediging van Beerschot meteen af en enkele minuten later scoorde Atteri ook de aansluitingstreffer. De Ratten pakte de wedstrijd terug in handen en verdedigden de voorsprong met succes. Met Matthys, Thórisson en Rigo levert de leider ook meteen de meeste spelers af voor ons elftal van de week. Ook Dender claimt met Borry een plek in het team.

Beveren blijft in het spoor van Beerschot. De Waaslanders wonnen overtuigend van Deinze en volgen op één punt van de leider. Coopman opende de debatten na een half uur spelen met een mooie actie. De middenvelder verkeert in goede vorm en maakte zijn derde treffer in vier wedstrijden. Barry verdubbelde de score kort na de rust met een strafschop. Carcela bracht Deinze opnieuw in de partij maar een uitstekende Mbokani gooide de wedstrijd op slot. Met twee doelpunten en een assist etaleerde de Congolese spits nogmaals zijn klasse. Mbokani heeft nu al vijf doelpunten op zijn naam staan.