RWDM faalt opnieuw tegen U23-team; penaltyfase blijft nazinderen (video)

Sport | RWDM is er alweer niet in geslaagd om de drie punten thuis te houden tegen een CPL-beloftenteam. De magere 5 op 15 die de Brusselaars dit seizoen boekten tegen de U23-teams, werd opgetrokken naar 5 op 18 na een 0-2 nederlaag tegen Club NXT. De jonkies van Club Brugge pakken zo ook 6 op 6 tegen RWDM.

Club NXT scoorde vrij vroeg in beide helften (Hautekiet na 7 minuten, Mertens na 52 minuten) en slaagde er zo in om een puike overwinning over de streep te trekken. RWDM had wel kansen om tegen te scoren, maar een uitstekende Shinton hield zijn netten schoon.

Acht minuten voor affluiten werd Shinton wel geklopt op een schot van Challouk, maar de poging van de spelmaker van RWDM strandde op de vuist van NXT-verdediger Spileers. Bij RWDM liepen ze allemaal verongelijkt naar ref Vermeire, maar die zag er geen graten in. De aansluitingstreffer kwam er zo niet en Club NXT kon de match vlot uitspelen.

RWDM verliest zo voor het eerst dit seizoen in het eigen Edmond Machtensstadion en moet nu bang afwachten hoe titelconcurrenten Beerschot en Beveren het ervanaf brengen in hun wedstrijd van de zestiende speeldag. Beerschot speelt zondagmiddag uit bij Dender en Beveren sluit de speeldag af op het veld van Deinze.