LCS: Belg Kaas is nieuwe hoofdcoach van 100 Thieves

Nieuws | Na een wisselvallig seizoen, met twee uitstekende tweede plaatsen in de LCS en een teleurstellende top 12 op de Worlds, moest 100 Thieves orde op zaken stellen. De organisatie heeft daarom de komst aangekondigd van de Belg Christophe "Kaas" van Oudheusden als hoofdcoach aangekondigd.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De 100 Thieves hebben gemengde gevoelens over hun jaar op het League of Legends-podium. 2022 startte veelbelovend, met twee tweede plaatsen in de LCS. Daarna was het team veel minder overtuigend, met een flauwe top 12 in de laatste Worlds, die werd gewonnen door DRX. Zo kreeg de organisatie enkele ideeën over aanpassingen aan het roster.

Dee eerste verandering moest plaatsvinden in de leiding van het team. Een paar weken geleden werd de eerste informatie over de transfer verspreid door Blix.gg. Het bericht ging over een akkoord tussen de organisatie en de Belgische strategische coach van MAD Lions: Christophe “Kaas” van Oudheusden. Die informatie werd versterkt door een tweet van de coach, die MAD Lions bedankte voor zijn drie jaar bij het team.

Niet veel later werd de officiële aankondiging gedaan. Op 28 november werd de Belg als hoofdcoach van het LCS-team aangesteld. Hij wordt in dit nieuwe seizoen ondersteund door de midlaner van EXCEL Esports die onlangs op pensioen ging: Erlend “Nukeduck” Våtevik Holm.

We kunnen stellen dat de Summer Split van 2022 bepaalde deuren heeft geopend voor Christophe “Kaas” van Oudheusden. Zijn MAD Lions-team kende een geweldige split en kwalificeerde zich zelfs voor de play-ins van de Worlds.

Daarbij komt dat de coaches van MAD Lions werden verkozen tot de beste technische staf van LEC Summer 2022. Dat was voldoende om Kaas mooie vooruitzichten te geven voor de toekomst.

Er wacht de Belg een enorm nieuw avontuur in de LCS. Eén ding is zeker: de redactie van Pickx zal komend seizoen de prestaties van 100 Thieves nauwlettend in de gaten houden!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top