Met Mohammed Kudus in vorm is Ghana klaar om Uruguay te verslaan

Voetbal |

Vrijdag zullen we alle landen kennen die bij de laatste 16 van het WK spelen. In groep H is Portugal al verzekerd van zijn ticket, maar de andere drie teams kunnen zich nog kwalificeren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De situatie lijkt vrij eenvoudig in groep H voor Ghana, dat momenteel op de tweede plaats staat met drie punten. Dat zijn er twee meer dan Zuid-Korea en Uruguay. De Black Stars kunnen zich vrijdag dus een gelijkspel tegen de Celeste veroorloven, op voorwaarde dat Korea Portugal niet verslaat. Maar met een fitte Mohammed Kudus in hun rangen zijn de Ghanezen wellicht niet al te hard bezig met rekenen en zullen ze hopen ze op revanche, na hun uitschakeling door Uruguay in 2010. We herinneren ons allemaal die kwartfinale, toen Luis Suarez in de laatste seconde van de toegevoegde tijd keeper speelde en voorkwam dat Ghana aan de leiding kwam. De penalty die volgde, belandde op de lat. De Black Stars werden uiteindelijk op strafschoppen (4-2) uitgeschakeld door de panenka van Sebastian Abreu.

Beslist

De prestaties van Mohammed Kudus hebben ongetwijfeld velen verrast – behalve dan de Ajax-fans, die sinds 2020 gewend zijn de middenvelder op de Nederlandse grasmat te zien. De aanvallende middenvelder, die ondanks de verloren wedstrijd tegen Portugal een beslissende rol speelde bij het doelpunt van Andre Ayew, hielp zijn land uit de brand tegen Zuid-Korea.

In een wedstrijd vol spanning scoorde Mohammed Kudus twee keer, één keer met een kopbal en één keer met de linkervoet, om Ghana op weg te zetten naar de laatste 16 van het WK. Hij heeft nu zeven doelpunten in 20 optredens op zijn naam en zal vrijdag tegen Uruguay een waardevolle troef zijn.

Tegen Neymar

Ghana heeft een waanzinnige precisie gedemonstreerd tegen Zuid-Korea, met drie doelpunten… uit drie schoten op doel, en dat met amper 36% balbezit. De 22-jarige Kudus is vastbesloten om de draad weer op te pakken nadat hij in januari de African Cup of Nations miste door een blessure.

De Ghanees voelt het gewicht dat op zijn schouders rust maar heeft aan zelfvertrouwen geen gebrek, zo bleek toen hij voor het vertrek naar Qatar een verklaring aflegde aan The Guardian en zichzelf op één lijn stelde met Neymar: “Hij is niet beter dan ik, hij is gewoon een speler van een hoger niveau. We kunnen elkaar ontmoeten, dat zou cool zijn. Ik weet zeker dat hij van de wedstrijd zou genieten.”

Ghana en Brazilië zouden in de volgende ronde tegenover elkaar kunnen staan. Het is een duel dat je niet wil missen, in de hoop dat de PSG-speler weer op de been is.

Volg de wedstrijd in groep H van Uruguay tegen Ghana vanaf  15u30 uur op Sporza.

Proximus biedt tijdens de wedstrijden van het WK, net zoals in de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal, een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer WK-nieuws?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top