The sound of ... hahaha-bands!

Muziek | Iemand bekend met de Engelse uitdrukking ‘taking the mickey’? Het betekent zoveel als ‘met iemand de draak steken’. En dat is exact wat al deze bands doen: ze nemen het allemaal niet te serieus, en dat lijkt hen toch heel wat fans op te leveren … We doen het eens anders, aangezien het geen genre is dat zich ontwikkelde, maar bestaat uit een verzameling losse en vaak ongeleide projectielen: onze tien beste!

Door MF

Deel dit nieuws

Flight Of The Conchords

Als we één ding uit Nieuw-Zeeland zouden moeten stelen, dan toch wel Flight of the Conchords . No offence Peter Jackson, maar Jemaine en Bret hebben ons de afgelopen jaren zoveel leuks gebracht dat we niet anders kunnen dan ze te teletransporteren. Ondertussen is de band bekend van de gelijknamige HBO-comedyserie, maar Flight of the Conchords begon als een buzzband in het comedyfestivalcircuit, waarbij ze zichzelf ophemelden als de Nieuw-Zeelandse ‘op drie na populairste op gitaar gebaseerde digi-bongo a capella-rap-funk-comedy-folkduo.’ In for a laugh? Check ‘m out!

The Axis of Awesome

We zouden er allemaal trots op moeten zijn dat Australië een echt centrum is van geweldige muzikale komedie. Een van de grootste exportproducten is Axis of Awesome, dat spitsvondige en geestige liedjes schrijft over allerlei onderwerpen, hoewel ze misschien het bekendst zijn om hun '4 Chord Song' (kijk maar eens en laat je verbazen door de inspanning). Ongelooflijk productief, deze band, die sinds 2008 zes albums heeft uitgebracht.

GWAR

Getalenteerd en freaking hilarisch! GWAR verdient een welverdiende plaats in het pantheon van muzikale komedie en metalmuziek. Onder leiding van de onnavolgbare Oderus Urungus (gespeeld door wijlen Dave Brockie) is een GWAR-show iets wat je je de rest van je dagen zal herinneren. Puberaal absurdistisch, en vaak zeer geestig! GWAR is de personificatie van de heavy metal esthetiek. Komen ze in de buurt spelen, mis hen dan niet! 

Tenacious D

Tenacious D! Wat een band, wat een charisma, wat een oenen! Jack Black en partner in crime Kyle Gas zijn supersterren in de muzikale comedyscene. Scoorden een megahit met 'Tribute' uit 2002 die meteen de komediestijl van de band samenvat. Totaal over the top, met heel veel liefde voor rock-‘n-roll! Lijfden Dave Grohl in voor een videoclip , waarin hij in de huid van de duivel kroop.  Oh yeah!

The Doug Anthony Allstars

Een Australisch instituut! Het trio van Paul McDermott, Tim Ferguson en Richard Fidler op gitaar zijn veteranen uit de Australische comedy- en muziekscene. Ze bestaan al sinds de dieren nog konden spreken (1984!). The Doug Anthony Allstars zijn bekend om hun agressieve en provocerende comedystijl, waarbij veel van hun humor voortkomt uit publieksparticipatie en het aan de kaak stellen van actuele en controversiële onderwerpen. Vandaag relevanter dan ooit! 

Bo Burnham

Zowat de revelatie van de laatste jaren! Helemaal into het decennium! Amerikaanse komiek, singer-songwriter, muzikant, rapper en acteur, beroemd geworden via YouTube. Hij maakte zijn eerste YouTube-video per ongeluk (2006). Hoe je dat doet, geen idee, maar de video ging viraal. 150 miljoen views, bam! Comedy Central contracteerde hem in 2008, voor een vierjarige deal om vier muzikale comedy EP's voor hen te maken, en Bo bracht het jaar daarop zijn eerste studioalbum uit, dat goed werd onthaald. Daarna ging hij verder met zijn muzikale en komische strapatsen en verwierf hij al op zeer jonge leeftijd meer populariteit. Burnham is een van de weinige beroemdheden van de nieuwe generatie die zijn reis begon met zelfgemaakte video's en uiteindelijk groot werd. Hij kreeg lovende kritieken voor zijn film 'Eighth Grade' en komediespecial 'Inside'. Hij verscheen ook in de Academy Award-winnende film 'Promising Young Woman' .

Spinal Tap

Zowat de meest bekende persiflageband ooit. De absolute nummer één! This is Spinal Tap bracht Nigel, David en Derek tot leven en is een film die ook vandaag nog enorm geliefd is bij rockmuzikanten. Versterker op 11! Wie erachter zit? Filmmaker Christopher Guest en acteurs Michael McKean en Harry Shearer (bekend als Mr. Burns in The Simpsons), maar ze zijn zoveel meer. Verre van een parodieband in een film, hebben ze Spinal Tap niet alleen in hun rol getoerd, maar tot op de dag van vandaag zijn ze een begrip in de popcultuur.


Garfunkel & Oates

Comedy-folk duo uit Los Angeles met in de rangen de actrices Riki Lindhome (Garfunkel) en Kate Micucci (Oates). En die naam? Verwarrend! Een knipoog naar Simon & Garfunkel en Hall & Oates, klasbakken uit de muziekgeschiedenis. Sluwe, ironische humor, dat is wat ze doen. Lindhome en Micucci liepen elkaar tegen het lijf in Los Angeles, en begonnen al snel hilarische liedjes te maken met een sardonische blik op het moderne leven . Titels?  'Pregnant Women are Smug' en 'This Party Just Took a Turn for the Douche', en, eh, deze song. 

The Lonely Island

Helemaal mee met de social-media-tijdgeest, deze malloten! Een exploot dat ontstond toen ze door het portaalapparaat van de lugubure horrorfilm The Fly samengeperst werden (voor wie de film nog niet zag: checken!).The Lonely Island zijn drie Saturday Night Live alumni die begonnen als maatjes met een camera die alleen maar grappige video's maakte, maar al snel uitgroeiden tot een van de meest succesvolle muzikale komediegroepen ooit, waarbij sommige van hun songtitels zelfs in het dagelijks spraakgebruik terecht zijn gekomen. Met onder andere Andy Samberg, bekend als Jake Peralta in Brooklyn Nine-Nine.

Lemon Demon

Rockband die in 2003 werd opgericht in Kingston, Massachusetts. Hebben ondertussen zes albums uitgebracht, samen met meerdere releases van internet-only materiaal. Oprichter Cicierega is ook bekend als de bedenker het genre Flash-animatie, "Animutation" , dat wordt gekenmerkt door onvoorspelbare montages van popcultuurbeelden op muziek, vaak in een taal die vreemd is voor de beoogde kijkers. Hij is ook bekend van zijn YouTube-kanaal 'NeilCicierega', vooral bekend van zijn Potter Puppet Pals-serie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top