Pickx+ pakt in december uit met series, documentaires en muziek

Series | In december verwent Pickx+ abonnees met uitstekende fictie, waargebeurde verhalen, live muziek, een instant kerstklassieker en een prachtige natuurdocumentaire. Dit is wat Pickx+ deze maand in petto heeft.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Clarice

Iedere filmfanaat hoort de naam Clarice in hun hoofd meteen met de stem van Anthony Hopkins die ijzig koud in de camera staart en met een traag gemak zorgvuldig zijn woorden kiest. ‘The Silence of the Lambs’ uit 1991 is een klassieker van de hoogste soort waarin FBI-agente in opleiding Clarice Starling de beruchte psycholoog en kannibaal Hannibal Lecter moet interviewen. Het vervolg op ‘The Silence of the Lambs’ liet tien jaar op zich wachten, maar nu is er ook de serie ‘Clarice’, waarin we te zien krijgen wat er in de tussentijd gebeurde. Rebecca Breeds (‘Pretty Little Liars’) kruipt in de huid van een Clarice Starling die nog erg onder de indruk is van haar aanvaringen met Lecter en Buffalo Bill en zich verder opwerkt in de rangen van de FBI.

‘Clarice’ is vanaf 7 december beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13).

De zaak Menten

Hans Knoop, de hoofdredacteur van het Nederlandse weekblad Accent, krijgt eind de jaren 70 een telefoontje dat zijn leven veranderde. Waarom loopt kunsthandelaar en miljonair Pieter Menten nog vrij rond, vraagt de beller. De hoofdredacteur trekt op onderzoek uit en ontdekt dat Menten tijdens de Tweede Wereldoorlog in Polen als SS’er vreselijke daden stelde. Hij publiceert zijn bevindingen, waarna de bal aan het rollen gaat. De zaak Menten, die in de jaren 70 heel Nederland op zijn kop zette, is uitgebreid nagespeeld door acteurs Guy Clemens in de rol van Hans Knoop en Aus Greidanus als Pieter Menten. Regisseur Tim Oliehoek ontving voor zijn driedelige miniserie ‘De zaak Menten’ een Gouden Kalf (het Nederlandse equivalent van een Ensor) voor Beste Serie.

‘De zaak Menten’ is vanaf 12 december beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13).

Circle of Live: Legends

Eerst was er ‘Unplugged+’, nu is er ‘Circle of Live’, het programma op Pickx+ waarin straffe artiesten hun eigen hits, covers en songs die nauw aan hun hart liggen, live brengen in de studio. Gastvrouw Charlotte Leysen ontvangt in ‘Circle of Live: Legends’ drie grote namen uit de Vlaamse muzieksector voor een gesprek en enkele live nummers: Christoff, Hooverphonic en The Dinky Toys.

‘Circle of Live: Legends’ is vanaf 11 december beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13).

Buttons: A Christmas Tale

Dick Van Dyke kennen we vooral van het legendarische ‘Mary Poppins’, Angela Lansbury schitterde onder andere in Disney-klassiekers als ‘Beauty and the Beast’ en ‘Anastasia’. In ‘Buttons: A Christmas Tale’ zijn ze samen terug als de beschermengels van twee weesmeisjes die niets liever willen dan een thuis vinden voor kerst. Zal er zich een onversneden kerstmirakel voltrekken in deze hartverwarmende instant klassieker? Met de stemmen van Kate Winslet en Robert Redford.

‘Buttons: A Christmas Tale’ is vanaf 24 december beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13).

Doc XL: Animal

In de documentaire ‘Animal’ volgen we twee tieners, Bella Lack en Vipulan Puvaneswaran, die de wereld rond trekken om te onderzoeken hoe we als mensheid op een andere en betere manier kunnen samenleven met dieren. De Franse filmmaker Cyril Dion (‘Tomorrow’) en de welbekende primatologe Jane Goodall laten hen in gesprek gaan met wetenschappers en activisten die wereldwijd onderzoeken hoe we meer als kamergenoten en minder als jagers kunnen leven met wilde dieren.

‘Animal’ is vanaf 20 december beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Ontdek het volledig aanbod van Pickx+ via de tv-optie ‘Pickx All Stars’ van Pickx!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top