Kylian Mbappe en Lionel Messi schrijven WK-geschiedenis

Voetbal | Frankrijk won met 2-1 van Denemarken en is zeker van de achtste finales. Les Bleus mochten vooral Kylian Mbappe bedanken, want met twee doelpunten was hij de matchwinnaar. Lionel Messi zette Argentinië op weg naar een 2-0 zege tegen Mexico.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Kylian Mbappe is nog altijd maar 23 jaar, maar hij is nu al een van de allerbeste spelers ter wereld. Op het vorige WK was hij ook al outstanding en die lijn trekt hij door in Qatar. Tegen Australië was hij werkelijk ongrijpbaar en met een doelpunt en een assist was hij bepalend tijdens de 4-1-zege tegen de Soccerroos.

Maradona en Henry

De aanvaller van PSG is nog maar aan zijn tweede WK bezig, maar hij heeft iconische spelers als Cristiano Ronaldo en Lionel Messi nu al bijna beet. Mbappe speelde voorlopig 9 matchen op een WK en daarin scoorde hij maar liefst 7 keer en deelde hij 2 assists uit. Ronaldo tikt voorlopig af op 8 doelpunten en 2 assists in 18 matchen. Lionel Messi heeft na 21 matchen op een WK 8 doelpunten en 5 assists achter zijn naam staan. Het staat nu al vast dat Mbappe hen achter zal laten. De Franse aanvaller kan zich nu al gaan richten op het record van Miroslav Klose, die met 16 goals en 5 assists in 24 wedstrijden de WK-topschutter is.

Mbappe schreef met zijn 7de doelpunt op een WK ook geschiedenis. Hij stak daarmee Thierry Henry voorbij, die in 17 matchen op een WK aftikte op 6 doelpunten en 2 assists. Messi zorgde ook voor een mijlpaal met zijn goal tegen Mexico. Met 8 doelpunten op een WK doet hij nu even goed als de legendarische Diego Armando Maradona. Hij was goed voor 8 goals en 8 assists in 21 WK-matchen.

Vloek van de wereldkampioen

Mbappe wist Frankrijk bovendien te verlossen van een WK-vloek. In 1998 werden de Fransen wereldkampioen en in 2002 werden ze uitgeschakeld in de groepsfase. Dat was ook het lot van de afgelopen drie wereldkampioenen, die telkens sneuvelden in de groepsfase. Frankrijk heeft daar eindelijk een einde aan gemaakt.

Italië werd wereldkampioen in 2006 en werd in 2010 in de groepsfase uitgeschakeld. Spanje volgde dat voorbeeld. In 2006 greep het de wereldtitel, maar vier jaar later werd het pijnlijk uitgeschakeld in de groepsfase. Duitsland wist deze trieste traditie in 2018 ook te herhalen. Het werd toen als wereldkampioen van 2014 al in de groepsfase uitgeschakeld.

Frankrijk speelt op woensdag 30 november zijn derde WK-wedstrijd tegen Tunesië, een wedstrijd die te volgen is vanaf 15u30 op Eén.

Proximus biedt tijdens de wedstrijden van het WK, net zoals in de Champions League en het Belgisch voetbal, een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR! 

Lees meer over het WK:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top