Knappe omhaal van Borry gedegradeerd tot voetnoot in Brugse triomftocht (video)

Sport | Club NXT heeft na een magere 1 op 12 weer aangeknoopt met een zege. De Brugse talenten wonnen met zware 4-1 cijfers van Dender EH en deden zo meteen ook een uitstekende zaak in de strijd om de zesde plek in het klassement.

Na enkele mindere weken vonden de Brugse jonkies hun doelgerichte voetjes terug tegen Dender EH. Audoor en Vermant zorgden al snel voor een 2-0 voorsprong, maar toen Denderverdediger Kjetil Borry vlak voor het rustsignaal op magistrale wijze de aansluitingstreffer scoorde, leek de tweede helft toch nog spannend te worden. Toch sloeg de Denderse hoop snel weer om toen Michael Lallemand ook nog voor de rust een rode kaart onder de neus geduwd kreeg.

Na de pauze was het Club NXT dat de match opnieuw in handen nam en toen Sandra op het uur de 3-1 scoorde, was de match gespeeld. Denderdoelman Gies zorgde er met een ongelukkige owngoal nog voor dat de eindstand nog op 4-1 gezet werd waardoor Club NXT het beloftenrecord van Jong Genk evenaart.

De Limburgers wonnen op speeldag 1 ook met 4-1 van Lierse en hadden daarmee de grootste beloftenzege in 1B achter hun naam staan. Die eer delen ze nu dus met Club NXT.