Kerstfilm ‘Falling for Christmas’ markeert de comeback van Lindsay Lohan

Films | De kerstkomedie ‘Falling For Christmas’ luidt de grote Hollywoodcomeback van Lindsay Lohan in. Het is de eerste filmrol van de Amerikaanse ‘Mean Girls’-actrice sinds ‘The Judge’ uit 2014. Sindsdien maakte de nu 36-jarige Lohan een turbulente periode door in haar privéleven en verhuisde ze definitief naar Dubai “voor mentale rust”.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lohans hoofdrol in de nieuwe Netflix-kerstfilm ‘Falling for Christmas’ is niet haar meest memorabele – maar een kniesoor die daarom maalt. De titel is, kenmerkend in het genre, een leuke woordspeling. Een hotelerfgename wordt ten huwelijk gevraagd op een besneeuwde bergtop door haar rijke vriendje; vervolgens valt ze van de klif, verliest haar geheugen en komt terecht in het huis van een mannelijke cherubijn met roze wangen, die toevallig weduwnaar is en die bovendien een jonge dochter heeft die naar een moederfiguur snakt.

Lohan speelt uiteraard de erfgename, een rol die een beetje lijkt op Cady Heron van ‘Mean Girls’ in omgekeerde richting: van mean girl naar nice girl, in plaats van andersom. Dit is een verhaal over de verlossing van een rijk meisje. Nadat ze van de klif gevallen is vergeet ze dat ze rijk is, leert ze hoe ze de was moet doen en wordt pas verliefd als ze dat eindelijk verdiend heeft. Alleen dan kan ze haar identiteit (en geld) terugkrijgen, en tegen die tijd wil het publiek dat, omdat ze bewezen heeft dat ze het verdient.

De film maakt deel uit van een ‘multi-picture deal’ met Netflix; het vervolg komt volgend jaar uit.

Mentale rust

Het is een rol die bij Lohan past, want zelfs de meest onsympathieke versie van deze ster is op het scherm nooit echt onsympathiek. Niemand had ooit verwacht dat Cady Heron een gemeen meisje zou blijven of aan het eind van die film volledig uit de bocht zou vliegen.

Lohans meest opvallende kwaliteit als filmster is die stralende goedheid. Een echte, onwankelbare, bijna onevenaarbare vreugde, die uitstekend matcht met het levendige, ironische rijk van happy-go-lucky comedy. Zoals in ‘The Parent Trap’ of in ‘Just My Luck’, een romcom waarin door een speling van het lot het geluk van New Yorkse publicist omslaat.

Haar vele jaren uit de schijnwerpers van Hollywood – naar eigen zeggen had ze nood aan “mentale rust” – zijn wellicht een gevolg van de vele schandalen in de roddelpers omtrent haar persoon. Te beginnen met het uitlekken van een brief over haar gedrag op de set van ‘Georgia Rule’ (2007), waarin ze een “verwend nest” werd genoemd en ervan werd beschuldigd de film “honderdduizenden dollars” gekost te hebben. ‘Liz & Dick’ uit 2012 (een biopic over Elizabeth Taylor) en ‘The Canyons’ uit 2013 verschenen toen haar carrière al aardig aan het afglijden was. De films werden eveneens ontsierd door de gebruikelijke verhalen over haar onuitstaanbaar gedrag op de set, zoals uitgelekte audio waarin te horen is hoe ze een collega uitscheldt.

Ontdek ‘Falling for Christmas’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top