NFL trakteert de kijker voor Thanksgiving Day op een paar topwedstrijden

Sport | Week 12 van de NFL is aangebroken met een van de grootste evenementen van het seizoen, Thanksgiving Day. De Dallas Cowboys en Detroit Lions spelen traditioneel uitwedstrijden. Daarbovenop is er een derde wedstrijd toegevoegd, waardoor je voor het eerst sinds 2006 maar liefst 6 uur non-stop American football kan kijken!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Deze Amerikaanse feestdag begint met de Detroit Lions die het opnemen tegen de Bills, oftewel het tweede team in de NFC North tegen het tweede team in de AFC East. De Lions zijn na zes opeenvolgende nederlagen op dreef gekomen met drie overwinningen op een rij. Dan Campbell lijkt eindelijk zijn draai te hebben gevonden en de Lions gaan voor een vierde overwinning op rij.

Maar het zal niet gemakkelijk zijn tegen de Buffalo Bills te spelen, die afgelopen weekend na twee nederlagen weer aan de winnende hand zijn. Met een 7-3 stand zouden de Bills op vlak van klassement in principe rustig kunnen voortspelen, maar het tempo van de AFC East-competitie is waanzinnig. De Bills staan tweede in het klassement en hebben slechts één overwinning op de Jets en de Patriots geboekt. Een overwinning in Detroit zou dus goed uitkomen voor de franchise.

Dallas Cowboys - New York Giants

De Dallas Cowboys en de New York Giants zijn een geweldige match-up om deze Thanksgiving Day voort te zetten. Beide teams spelen in de NFC East en hebben allebei zeven overwinningen en drie nederlagen op het scorebord staan. Deze wedstrijd had dus niet op een beter moment kunnen komen.

Dallas ontvangt de wedstrijd op eigen terrein en hebben eerder al vertrouwen getankt. De Texaanse ploeg heeft een paar dagen geleden met 3-40 tegen Minnesota de grootste uitoverwinning in hun geschiedenis behaald. Minnesota heeft zelf acht overwinningen en twee nederlagen opgetekend. De Giants zijn de laatste weken wisselvallig geweest, met afwisselend winst en verlies in de afgelopen maand.

Minnesota Vikings - New England Patriots

De Minnesota Vikings sluiten deze feestdag af met een wedstrijd tegen New England Patriots. Jawel, datzelfde Minnesota dat na een reeks opeenvolgende zeges terug met zijn voeten op de grond werd gezet door een 3-40 verlies tegen de Dallas Cowboys. Hopelijk hebben Kirk Cousins en zijn team hun les geleerd, want anders belooft het team te zakken in de statistieken.

De New England Patriots hebben hun laatste drie wedstrijden gewonnen en zijn slechts één overwinning verwijderd van de eerste plaats in de AFC East. Er staat dus veel op het spel!

Philadelphia Eagles - Green Bay Packers

Na een drukke Thanksgivingdag spelen de Philadelphia Eagles en de Green Bay Packers tegen elkaar in een minder uitdagende wedstrijd. De Eagles hebben in de rangschikking de beste positie tot nu toe met negen overwinningen en één nederlaag, een tegenslag die ze twee weken geleden te verwerken kregen. De toekomst ziet er voor het team van Jalen Hurts en zijn teamgenoten zonnig uit, ze hebben de Colts met 16-17 overtroffen en konden de leiding nemen met nog 80 seconden te gaan in de wedstrijd.

De Eagles zijn op papier de favoriet tegen Green Bay Packers, dat dit seizoen tot nu toe zeven wedstrijden hebben verloren en vier gewonnen. De Packers weten goed hoe ze een aanval moeten organiseren, maar op defensief vlak is er nog wat werk voor de boeg. De kans is groot dat de Eagles maandag winnen, zeker als Green Bay Packers niet hun verdedigende kwaliteiten hebben bijgeschaafd.

Het programma van speeldag 12 op Eleven Sports:

Donderdag 24 november

  • Detroit Lions - Buffalo Bills: om 18u30 op Eleven 2
  • Dallas Cowboys - New York Giants: om 22u30 uur op Eleven 2

Vrijdag 25 november

  • Minnesota Vikings - New England Patriots: om 2u20 uur op Eleven 2 (heruitzending om 12u40)

Maandag 28 november

  • Philadelphia Eagles - Green Bay Packers: 2u20 op Eleven 2 (heruitzending om 19u)

Volg de NFL het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top