Alle ogen op de topper: wat je vooraf moet weten over Beveren - RWDM

Sport | Vanavond zijn alle ogen gericht op de Challenger Pro League. Met SK Beveren - RWDM staat namelijk er namelijk een clash op het programma tussen de twee onbetwiste leiders van de reeks.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Beide teams tellen momenteel 27 punten uit 13 wedstrijden en staan daarmee gedeeld eerste. Het duo verdeelt ook de eerste twee plekken in de lijst van teams die het meeste goals scoorden (Beveren 30, RWDM 27) en in de lijst van teams die het minste goals binnen kregen (RWDM 11, Beveren 13). Het hoeft dan ook niet te verbazen dat het duo ook veruit het beste doelsaldo heeft. Beveren zit aan +17 en RWDM aan +16. De ploeg met het derde beste doelsaldo is RSCA Futures met 'amper' +8.

Thuisreputatie

Toch lijkt Beveren ietwat in het voordeel omdat beide teams de basis voor hun puntentotaal vooral thuis legden. Beveren verloor nog maar 2 punten op de Freethiel terwijl RWDM ook nog niet verloor in het Edmond Machtensstadion (maar wel een keertje meer gelijk speelde).

Dat de match nu doorgaat in Beveren, zou dan ook wel eens mee de doorslag kunnen geven. Zeker als je weet dat Beveren dit kalenderjaar (2022) thuis nog maar 1x verloor (0-1 tegen Lierse in februari). In de laatste vijf thuisduels pakten de Wase Leeuwen 15 op 15; scoorden ze 13x, kregen ze slechts 2 goals binnen en hielden ze 3x de nul.

Stevige stats die RWDM (buitenshuis) niet kan benaderen. De Brusselaars wonnen slechts drie van hun zes uitduels en hielden slechts 1x de nul. Dat was dan wel bij de laatste uitmatch die ze speelden (0-1 bij Dender).

Onderlinge duels

Uit de resultaten van de recentste onderlinge duels valt weinig af te lezen; buiten het feit dat de twee teams niet settelen voor een draw. In de laatste vijf wedstrijden werd er geen enkele keer gelijkgespeeld; RWDM won 3x en Beveren stak 2x de punten op zak. In die duels scoorde Beveren 8x terwijl RWDM 9x raak trof. De laatste confrontatie op de Freethiel eindigde op een 1-0 zege na een last-minute goal van Trari.

Selectienieuws

Coach Wim De Decker kan voor de clash tegen RWDM geen beroep doen op de geschorste Joachim Van Damme. Voor het overige kan de thuisploeg wel op dezelfde namen rekenen die de voorbije weken zo'n sterke reeks neer konden zetten. Ook Vincent Euvrard heeft weinig selectieproblemen. Barreto kreeg nog altijd geen uitsluitsel over zijn schorsing en mag dus gewoon meespelen. Hazard en Oulare zijn nog steeds out.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top