Deze artiesten blazen je omver tijdens Night of the Proms

Muziek |

Op 18 en 19 november is het weer zover, dan trekken duizenden mensen naar het Sportpaleis in Antwerpen voor een avond vol muzikaal plezier. ‘Night of the Proms’ heeft een pauze van twee jaar ingelast omwille van de coronaperiode, maar deze editie van 2022 wordt misschien nog spetterender dan alle vorige. Pickx vertelt je welke artiesten daar werk van gaan maken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De kans dat je nog nooit van Night of the Proms gehoord hebt, is bijzonder klein. Maar voor zij die toch een opfrisser nodig hebben: het evenement mixt traditiegetrouw pophits die klassiekers zijn geworden met populaire klassieke muziek en bekoort jong en oud met gevestigde waarden en jong talent.

Naar de editie van dit weekend wordt al gedurende lange tijd reikhalzend uitgekeken, want na twee jaar verplichte pauze komt het muzikale spektakel eindelijk terug naar het Antwerpse Sportpaleis. “Deze editie wordt een feest waarop niemand stil zal zitten”, belooft organisator Jan Vereecke. 

Om daarvoor te zorgen wordt dan ook het onderste uit de kan gehaald wat artiesten betreft. Ook dit jaar zijn er weer sterren van alle lagen van de muziekindustrie aanwezig waardoor de meest uiteenlopende genres aan bod komen.

Belgische artiesten

Een oude bekende die niet mag ontbreken, is natuurlijk Bart Peeters. Hij was bijvoorbeeld aanwezig tijdens de Night of the Proms Summer Edition en zorgt met zijn Nederlandstalige populaire folk altijd voor veel sfeer. Twee andere Belgische artiesten die in Antwerpen de pannen van het dak gaan zingen, zijn Axelle Red en Metejoor. 

Volgend jaar is het dertig jaar geleden dat Axelle Red haar debuutalbum ‘Sans plus attendre’ uitbracht. Vandaag behoort ze tot de best verkopende Belgische muziekartiesten, met een karrenvracht aan hits, waaronder ook ‘Parce que c’est toi’ en ‘Rouge Ardent’. Metejoor is dan weer een nieuwkomer op het podium van de Proms. Hij brak in 2016 door met zijn eerste single ‘Ik hou van jou’ en scoort sindsdien de ene hit na de andere. Hij maakt ook zijn opwachting in het opkomende seizoen van ‘Liefde voor Muziek’.

Buitenlands talent

Ook aan buitenlandse artiesten geen gebrek op 18 en 19 november. De Britste soloartiest Nik Kershaw tekent namelijk present. Als soloartiest scoorde hij wereldhits met ‘Wouldn’t It Be Good’, ‘The Riddle’ en het bijzonder aanstekelijke ‘I Won’t Let The Sun Go Down on Me’. Fans van de ‘eighties’ kunnen ook hun hartje ophalen met Kool & the Gang. De Amerikaanse band verkocht meer dan 80 miljoen albums en prijkte vanaf de jaren ‘80 aan de top van de internationale hitlijsten met zijn karakteristieke mix van jazz, soul en funk. Songs als ‘Ladies Night’, ‘Celebration’, ‘Get Down On It’, ‘Ooh La, La, La (Let’s Go Dancing)’, ‘Straight Ahead’, ‘Fresh’ en ‘Cherish’ zijn iconische hits.

Amy Macdonald en YolanDa Brown maken het rijtje compleet. Met Amy Macdonald wordt het een blij terugzien. In 2013 stond de toen amper 26-jarige artieste op het Proms-podium nadat ze met haar songs ‘Mr Rock & Roll’ en ‘This Is The Life’ de wereld had veroverd. Met YolanDa Brown zet Night of the Proms op haar beurt niet alleen de saxofoon, maar ook een bekroonde muzikante in de kijker die een swingende mix brengt van reggae, jazz en soul. Kortom: een spetterende avond!

 

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top