Ons elftal van de week

Sport |

Beveren en RWDM blijven heersen over de Challenger Pro League. De voorsprong van het leidersduo bedraagt nu vier punten.

Na twee opeenvolgende nederlagen wilde Club NXT graag nog eens de drie punten pakken. Het begon ook goed voor de thuisploeg. Homma legde de 1-0 in de verste hoek na een mooie actie. De Brugse jeugd kon niet lang van de voorsprong genieten. Stassin maakte met zijn negende van het seizoen al snel gelijk. Vermant kreeg een kwartier voor tijd de kans om opnieuw op voorsprong te komen maar hij schoof uit en miste zijn strafschop. Een misser die een zure nasmaak zal hebben want een paar minuten later scoorde Michez de 1-2 aan de overkant. In de toegevoegde tijd scoorde Mertens alsnog de 2-2 en redde hij zo een punt voor Club NXT.

Dender zag sterretjes in het begin tegen SL16 FC. De Luikse jongeren stapelden de kansen op maar kwamen niet tot scoren. Na een half uur kreeg Standard zelfs het deksel op de neus. Een goede aanval kwam tot bij Van Oudenhove die de 0-1 tegen de touwen duwde. Ziani maakte nog voor de rust gelijk vanop elf meter, maar verder kwam Standard niet meer. Met een 1-1-gelijkspel blijven beide teams hangen in de onderste helft van het klassement.

Jong Genk-Deinze eindigde zoals het begon, met een 0-0. De Ridder kreeg de eerste grote kans met een afstandsschot maar de paal stond in de weg. Ook Godts probeerde het vanop afstand, Nacho Miras moest zich helemaal strekken om de volley te redden. Beide teams bleven zoeken naar de openingstreffer maar vonden die niet. Jong Genk blijft voorlaatste, Deinze telt zes punten meer en heeft meer ademruimte. De Oost-Vlamingen zullen het wel zonder Liam Fraser moeten doen de komende weken. Hij mag zijn koffers pakken om met Canada naar het WK af te reizen. Fraser is de enige speler uit de Challenger Pro League die naar Qatar mag.

Virton heeft dringend punten nodig. De Luxemburgers wonnen nog maar één keer en vertrokken ook vanop het Kiel met lege handen. Beerschot maakte het verschil in de tweede helft. Dante Rigo opende de score met een prachtige plaatsbal in de kruising. Thórisson verdubbelde de score twintig minuten voor tijd en Baeten legde vijf minuten later de 3-0-eindstand vast. Al had die 3-0 bijna op naam gestaan van Thórisson. De Ijslandse spits pakte uit met een knap schot maar zowel de deklat als de paal hielden de bal uit doel. Baeten was goed gevolgd en werkte alsnog af. Beerschot klimt over Lierse Kempenzonen naar de derde plaats.

Lierse Kempenzonen proefde vorige week nog eens van de hoogdagen in het bekerduel tegen Anderlecht. De Pallieters gingen pas na strafschoppen onderuit maar konden vertrouwen putten uit de prestatie. Dat toonde Lierse ook toen Vekemans de 1-0 afwerkte tegen Beveren. De competitieleider moest winnen als het Lierse achter zich wilde houden in het klassement. Beveren had het lange tijd moeilijk maar wanneer Tabekou kort na de rust rood pakte ging het allemaal wat makkelijker. Kablan maakte iets voor het uur gelijk en topschutter Barry zorgde achttien minuten voor tijd voor de voorsprong. De veer brak volledig bij Lierse. Mbokani, Coopman en Ribeiro Costa maakten er in de laatste tien minuten nog 1-5 van. Beveren recht de rug na de bekeruitschakeling tegen Antwerp en zet de titelambities kracht bij.

Als Beveren uithaalt mag RWDM niet achterblijven. De co-leider was in eigen huis een paar maten te sterk voor Lommel. Challouk zette na acht minuten Biron alleen voor doel met de 1-0 als resultaat. Lommel had het verdedigend moeilijk. Wuytens kon na 35 minuten niet wegwerken en dat werd meteen afgestraft door Oyama, die de 2-0 op het bord zette. Een kwartier voor tijd werd het nog erger voor Lommel. Monjonell liep het schot van Challouk in eigen doel en ook doelman Ivezic maakte drie minuten later een eigen doelpunt. In de voorlaatste minuut botsten Metinho en Ivezic tegen elkaar bij een lange bal. Oyama kon profiteren en legde de 5-0 in een leeg doel. RWDM neemt zo revanche op de nederlaag in Lommel begin oktober. Sindsdien pakten de Brusselaars 18 op 18 en staan ze samen met Beveren aan kop van het klassement.