Behind the song: The Christian Club

Muziek | Uit Brugge, deze jonge wolven die grossieren in zwevende, ietwat duistere muziek.The Christian Club vertelt een meeslepend verhaal. Wie goed luistert, hoort echo’s van King Krule, The Handsome Family’s Brett, sparks of Tindersticks. Ze vielen ondertussen ook al in de prijzen: ze kaapten de eerste plaats weg op Soundtrack West-Vlaanderen. En 'they’re eager for more'. Much more. Over inspiratie hebben ze het volgende te zeggen …

Door MF

Deel dit nieuws

Luca (stem, gitaar)

“Ben Howard heeft me grotendeels gemaakt tot de muzikant die ik vandaag ben. Ik was amper twaalf toen ik alle songs van Every Kingdom leerde spelen; het heeft mijn stijl en manier van spelen en songwriting erg bepaald. Op mijn 18de ontdekte ik King Krule. Iemand had me gezegd dat mijn stem aan die van Archy Marshall deed denken, een artiest die voor mij een nieuwe wereld opende en door wie ik me ook sterk liet beinvloeden. De rauwe energie, gecombineerd met dromerige jazz spreekt me hard aan. Ondertussen ben ik ook grote fan van hedendaagse jazz, zoals Nordmann, Yussef Dayes, Cesar Quinn … En toch blijven de albums Noonday Dream (Ben Howard) en A New Place 2 Drown (Archy Marshall) de muziek waar ik naar teruggrijp als ik niet weet wat te luisteren. Als ik één song moet kiezen, dan toch ‘The End of the Affair’ van Ben Howard. Het weet me altijd te raken, en het breekt op het einde prachtig open. Een mooie combinatie van melancholie met een hardere, rauwe energie, wat ik ook probeer na te streven in de muziek die wij maken.” 



Lars (drum) 

“Eén artiest? Onmogelijk, haha. Ben Howard, The National, King Krule, Loverman, Leonard Cohen, Big Red Machine … Ik heb de meer introverte artiesten altijd al het meest interessant gevonden, omdat die voor mij het eerlijkst overkomen. Ik ben opgegroeid met fantastische artiesten als Madredeus, Melanie De Biasio, Ben Howard, The National, Leonard Cohen, Norah Jones, Fun Lovin’ Criminals… Veel van die artiesten luister ik dus nog steeds. Naast lyrische muziek kan instrumentale muziek als Fazer, Molly Lewis, Bill Evans, Nordmann (en nog meer waar ik op dit moment niet kan opkomen…) mij enorm doen genieten!”

Tibo (gitaar)

“Maggot Brain van Funkadelic, en dan vooral het gitaarwerk van Eddie Hazel. Het verhaal achter de song is bijna even bekend als het nummer zelf. Tijdens de opname waren de muzikanten en producer helemaal high van de LSD, toen iemand tegen Eddie zei dat hij zich moest voorstellen dat zijn moeder stierf, maar ineens besefte dat ze toch toch nog leefde. Hierna speelde Eddie Hazel een solo van maar liefst acht minuten. Er zit zo veel gevoel in dat nummer dat het me oprecht diep raakt. Toen ik het voor het eerste hoorde, besefte ik: dat gevoel, dat wil ik ook!”  


Isa (contrabas)

“Ik werd verliefd op de contrabas toen ik negen was. Ik was zo geïmponeerd door het instrument dat ik onmiddellijk wist wat ik later wilde worden. Contrabassisten die voor mij veel hebben betekend, zijn François Rabbath, Renaud Garcia-Fons en Daniele Roccato. Vanaf het moment dat ik met de contrabas begon, is mijn liefde voor klassieke muziek sterk beginnen te groeien. Beethoven, Stravinsky, Béla Bartók en …  John Cage. Daarnaast ben ik ook altijd een fervente Spinvis-luisteraar geweest. Andere artiesten zoals Serge Gainsbourg, Daniel Johnston, Smoke City, Grace Jones, Gábor Szabó en Hadouk Trio hebben me ook sterk geïnspireerd. Mijn favoriete Belgische bands zijn Nordmann en STUFF. Ik kan zo nog wel een eindje doorgaan, maar één nummer of album kiezen lukt me echt niet. Ik ben altijd op zoek naar iets nieuws, iets verrassends.”





Wie The Christian Club aan het werk wil zien, dat kan, en wel hier: 
  • 03/12 De nachtwacht Tielt
  • 22/12 Snuffel hostel Brugge
  • 03/01 Support Nordmann Zebrawoods

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top