Krijgt Jaren Jackson Jr. eindelijk terug zijn kans bij de Grizzlies?

Basketbal | Afgelopen maandag beet Memphis Grizzlies in het zand tegen de Wizards. Deze woensdag kunnen ze opnieuw een gooi doen naar de zege. Misschien krijgen ze daarbij hulp van een zekere Jaren Jackson Jr., die zijn rentree in de competitie zou kunnen maken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Grizzlies staan vierde in de Western Conference met een record van 9-5, waardoor ze een solide start hebben gemaakt in de NBA. Dat dit kon gebeuren is wel verwonderlijk, want de Grizzlies zitten sinds het begin van het kampioenschap zonder sterspeler Jaren Jackson Jr. De sterke vleugelspeler brak zijn voet in het tussenseizoen, waardoor hij vier maanden niet beschikbaar was. Hij zal naar verwachting aanstaande woensdag in New Orleans of vrijdag in actie komen, ongetwijfeld tot grote vreugde van de franchise uit Tennessee.

Een extra defensieve troef

Het is belangrijk op te merken dat Taylor Jenkins afgelopen maandag een competitieve opstelling moest samenstellen zonder zijn gewoonlijke spelers Ja Morant en Desmond Bane. De afwezigheid van het magische trio Morant, Bane en Jackson vormde duidelijk een beperking in de wedstrijd tegen de Wizards, ook al hebben de Grizzlies tot nu toe indruk gemaakt met hun keuze van spelers. Door Jackson jr. terug in het spel te zetten, zal Memphis ongetwijfeld de verdediging kunnen versterken. Vorig jaar was de 23-jarige Jaren de beste verdediger van de competitie met 2,3 blocks per wedstrijd en werd hij uiteraard opgenomen in de lijst van beste verdediger van het reguliere seizoen 2022.

Maar in welke fysieke conditie zal de vierde keus in de 2018 Draft zijn in Lousiana? In 2020 moest de Michigan State-alumnus, die een jaar eerder het rookie all-star team had gehaald, zijn seizoen voortijdig beëindigen na een gescheurde meniscus in zijn linkerknie tegen... de Pelicans. Het valt nog te bezien hoe hij deze keer zal herstellen. "Jaren heeft dit seizoen goed getraind en komt echt dichter bij een comeback. Zijn vijf-tegen-een-side sessies zijn goed gegaan, en nu moeten we een planning opstellen om hem erin te krijgen. We moeten mogelijkheden voor hem vinden om te spelen, zodat hij geleidelijk zijn spel kan opbouwen", aldus een optimistische coach Taylor Jenkins.

Als prototype van een moderne basketbalspeler met zijn vermogen om van een afstand te schieten en het spel te rekken, zou de zoon van Jaren Jackson snel weer in vorm moeten kunnen komen. De bereidheid van Ja Morant en de Grizzlies om een zeer langzaam tempo op te leggen om hun plaatsgebonden aanval te ontwikkelen, zullen hem ongetwijfeld ten goede komen. Als hij zijn records van 43 punten in het reguliere seizoen (tegen de Bucks in 2019) en 33 punten in de play-offs (tegen de Warriors in 2022) dit seizoen niet kan verbreken, zal Jackson jr. in ieder geval wel in staat zijn om een serieuze kopzorg te worden voor de Pelicans.

De NBA-wedstrijden van deze week op Eleven Sports:

Woensdag 16 november

Zaterdag 19 november

Zondag 20 november

Volg het hele seizoen lang het beste van de NBA op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top