Hoe Christina Applegate extra veel moeite stak in het laatste seizoen van 'Dead to Me'

Films | Wat als je vluchtmisdrijf pleegt na een dodelijk ongeval en achteraf de weduwe van je slachtoffer tegen het lijf loopt? Een vreselijke situatie, behalve dan in 'Dead to Me'. Vanaf 17 november is het eindelijk zover, dan komt het laatste seizoen van de hitserie naar Netflix. Christina Applegate is als helft van het onwaarschijnlijk vriendinnenduo natuurlijk aanwezig, maar dit seizoen was een heuse beproeving voor de actrice. Pickx vertelt je waarom. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sinds 'Dead to Me' in 2019 voor het eerst op het kleine scherm te zien was, is het een groot succes. De zwarte komedieserie van maker Liz Feldman gaat over een wel heel speciale vriendschap. Jen (Christina Applegate) en Judy (Linda Cardellini) zijn twee vrouwen die elkaar schijnbaar toevallig ontmoeten in een rouwgroep voor mensen die hun partner verloren. Jen rouwt om haar man, die omkwam in een dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf, terwijl Judy beweert dat ze rouwt om haar verloofde die stierf aan een hartaanval.

Maar de waarheid klinkt een tikkeltje anders, want in werkelijkheid is Judy diegene die verantwoordelijk was voor de dood van Jens echtgenoot, vlak nadat haar verloofde haar had gedumpt. De twee bevinden zichzelf in een ingewikkelde vriendschap, die doorspekt is van geheimen en al dan niet overleden ex-mannen. 

"Verlies van het leven zoals ik het kende"

Na twee uiterst succesvolle seizoen werd in juli 2020 bekendgemaakt dat een derde en laatste seizoen er ook zou aankomen. Dat seizoen liep echter wat vertraging op, enerzijds door de uitbraak van de coronapandemie en anderzijds door gezondheidsproblemen bij Christina Applegate, de actrice die in de huid van Jen kruipt. Applegate kreeg namelijk de diagnose multiple sclerose, een auto-immuunziekte die de communicatie tussen de hersenen en het lichaam verstoort.

In een interview met The New York Times vertelt Applegate dat de signalen er al lang waren, maar ze die niet had gezien. Tijdens een dansscène in het eerste seizoen verloor ze bijvoorbeeld plots haar evenwicht en later begon ook haar tennisspel achteruit te gaan. Maar de actrice staat gekend als een doorzetten en vond dus van zichzelf dat ze "gewoon harder moest werken"

Gedurende meerdere jaren werden de tintelingen en gevoelloosheid in haar ledematen erger. En in de zomer van 2021, op de set voor het derde en laatste seizoen van 'Dead to Me', kreeg ze de diagnose. De productie werd vijf maanden stilgelegd toen ze met de behandeling begon. "Ergens had ik het gevoel dat ik gewoon aan de medicijnen kon beginnen en dan beter zou worden, maar er is geen beterschap mogelijk bij MS. Ik had die tijd dus nodig om het verlies van mijn leven zoals ik kende te verwerken, voor ik kon beslissen of en hoe ik terug aan het werk kon gaan", aldus de actrice. 

Laatste rol ooit?

Applegate vertelde aan Variety opnieuw hoe moeilijk het was om dat laatste seizoen van 'Dead to Me' in te blikken. Op de vraag of de show haar laatste grote rol zou zijn, zei ze: "Ik ben er behoorlijk van overtuigd dat dit het was."

"Ik ben nog maar een groentje in dit alles", legt de actrice uit, die nog geen definitieve beslissing genomen heeft over haar carrière. "Ik probeer het uit te zoeken. Ik moet een plek vinden die net zo liefdevol is als mijn set was, waar ze niet denken dat ik een diva ben door te zeggen: 'Hé, ik kan maar vijf uur werken'", voegt ze eraan toe. Wij kijken er alvast naar uit om haar te zien stralen als Jen.

Ontdek het derde seizoen van 'Dead to Me’ vanaf 17 november op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top