Romelu Lukaku mag mee naar Qatar, maar wat wordt zijn rol?

Sport | Romelu Lukaku mag ondanks zijn blessure de koffers pakken om naar Qatar te reizen. De 29-jarige spits van Inter Milaan behoort immers tot de 26-koppige WK-selectie van bondscoach Roberto Martinez. Die hoopt dat Lukaku op tijd fit geraakt om ons land naar successen te leiden op het aankomende wereldkampioenschap.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op 26 oktober kreeg Lukaku groen licht van de medische staf van Inter en mocht hij opnieuw voetballen. Een week later mocht hij zelfs twintig minuten lang meespelen tegen Sampdoria, maar herviel hij. Lukaku ondervond opnieuw last aan het dijbeen en het zag er niet goed uit. Sindsdien stelt de spits alles in het werk om zo snel mogelijk te genezen van zijn blessure. Hij zakte zelfs af naar Antwerpen om er de raad van kinesist Lieven Maesschalck in te winnen.

Een duidelijk plan

De medische staf van de Rode Duivels lijkt vertrouwen te hebben in het herstelproces van Lukaku en heeft zelfs een plan uitgedokterd waardoor de spits toch inzetbaar zal zijn op het wereldkampioenschap in Qatar. Ze hebben immers geleerd uit het blessureleed dat Vincent Kompany in 2018 heeft gekend naar aanloop van het toenmalige WK in Rusland. Die kreeg dat jaar speciale oefeningen waardoor hij sterk kon terugkeren uit zijn blessure, en de Rode Duivels zelfs de weg wees in de knock-outfase.

Toch predikt Roberto Martinez ook voorzichtigheid. “Het kan van dag tot dag veranderen. Maar we hebben een duidelijk plan”, klonk het. “De laatste dagen waren positief en we denken dus dat Romelu een belangrijke rol kan spelen in de groepsfase van het WK”, aldus Roberto Martinez op zijn meest recente persconferentie. “We hebben ervaring met dit soort situaties. Denk maar terug aan de blessures van Axel Witsel en Vincent Kompany. We hopen dat Romelu Lukaku een belangrijke rol zal spelen tijdens dit toernooi.”

Een kans voor Batshuayi?

Het blijft koffiedik kijken wat betreft de blessure van Romelu Lukaku. Daarom vermoeden we dat zijn doublure, Michy Batshuayi, aan de aftrap zal verschijnen bij de eerste wedstrijd tegen Egypte. Batsman kan uitstekende statistieken voorleggen bij de Rode Duivels (26 doelpunten in 47 wedstrijden) en heeft de kwaliteiten om de Rode Duivels voorbij hun eerste tegenstander te loodsen.

Maar er is ook Loïs Openda. De 22-jarige centrumspits van RC Lens doet het niet onaardig bij zijn Franse club en kan de Rode Duivels ook de nodige aanvallende impulsen bezorgen, mocht het nodig zijn. En als deze twee opties niets opleveren, kan Martinez ook overwegen om Eden Hazard als diepe spits in te zetten.

Volg de vriendschappelijke partij van de Rode Duivels tegen Egypte op vrijdag 18 november om 15u30 op VTM. De Rode Duivels openen hun WK tegen Canada op woensdag 23 november, een wedstrijd die te volgen is vanaf 19u30 op Eén.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top