Kan terugkerende Joshua Heath Leuven helpen winnen tegen Luik?

Basketbal | Twee weken na hun ferme nederlaag in Oostende hoopt Luik aanstaande zaterdag (20u30) in Leuven voor de tweede keer dit seizoen een competitiezege binnen te halen. Toch zal de ploeg het opnieuw niet gemakkelijk krijgen tegen de Bears, die kunnen op hun beurt opnieuw rekenen op Joshua Heath.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De ploeg uit Luik is evenwel goed begonnen aan dit seizoen van de BNXT League en kon op de eerste dag van het kampioenschap thuis winnen met 82-73 tegen Okapi Aalst. Daarna ging het bergaf en stapelde het nederlagen op tegen Charleroi, Mechelen en Bergen.

Eind oktober konden de spelers van coach Lionel Bosco nog eens winnen in de achtste finales van de Beker van België in Hasselt. Na een monstersucces tegen de Limburgers (63-116) zakte Luik met goede moed af naar Oostende, maar een wonder bleef uit. Ondanks een sterke start van de wedstrijd leed Luik een 108-62-nederlaag tegen de kustploeg, waardoor het blijft steken op de voorlaatste plaats.

Heath terug in Leuven

De Luikse ploeg had twee weken de tijd om de rug te rechten en zich voor te bereiden op het duel met Leuven, dat zevende staat in de stand. De Limburgers konden tegen Brussel een einde maken aan hun reeks van drie nederlagen op rij en wonnen met 69-53. De ploeg eindigde vorig seizoen vijfde in de Belgische fase van de BNXT League, wat hen een plek in de Elite Gold opleverde. Daar deden ze het vrij goed en werden ze pas uitgeschakeld in de halve finales van de Belgische play-offs. Bovendien gingen ze er in de internationale play-offs pas uit in de kwartfinales. Dit jaar mikt de ploeg minstens even hoog, en daarvoor is een overwinning tegen Luik essentieel.

De Bears zullen daarbij zeker gestimuleerd worden door de onverwachte terugkeer van Joshua Heath, hun aanvoerder van vorig seizoen. De Amerikaanse point-guard werd enkele maanden geleden tot MVP verkozen en vertrok uit Luik om in eigen land zijn geluk te beproeven. Na een avontuur in Amerika keert hij nu terug naar Leuven, waar hij de Sloveen Zan Kosci vervangt. Health maakt zaterdag zijn rentree tegen Luik. 

Volg de wedstrijd tussen Leuven Bears en Luik nu zaterdag 19 november vanaf 20u15 op Pickx+ Sports 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top