‘Inside Man’: een bloedstollende nieuwe serie van de makers van ‘Sherlock’

Series |

De Britse miniserie ‘Inside Man’ van Steven Moffat volgt een gevangene in een Amerikaanse dodencel, een dominee in een rustig Engels stadje en een wiskundeleraar. Hun lot kruist elkaar op verrassende manieren. Pickx licht alvast een tipje van de sluier.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Emmy- en BAFTA-winnaar Steven Moffat houdt van complexe intriges en onderzoeken. Met Mark Gatiss was hij medebedenker van de internationaal geprezen serie Sherlock, vier seizoenen lang  - een vijfde kwam er niet, tot spijt van vele fans. De scenarist komt nu terug op onze schermen met een ijzersterk nieuw misdaaddrama: ‘Inside Man’. Zoals hij aan Radio Times zelf uitlegde: “Sinds Doyle Sherlock Holmes heeft uitgevonden, is er geen andere soort detective geweest - het zijn allemaal kopieën van Sherlock Holmes.” Daarom besloot de auteur in ‘Inside Man’ die trend te proberen keren door een nooit eerder geziene detective te creëren.

Terwijl hij zijn straf uitzit in een Amerikaanse gevangenis, lost hoogleraar criminologie Jefferson Grief (Stanley Tucci) puzzels op, de ene nog ingewikkelder dan de andere. Het verhaal is verweven met dat van Harry Watling (David Tennant), een Britse dominee die een wiskundelerares (Dolly Wells) ontvoert na een misverstand over kinderpornofilms. Een onderzoeksjournaliste (Lydia West) verbindt de twee zaken door de diensten van Jefferson Grief in te roepen.

“We zijn allemaal moordenaars”

“We zijn allemaal moordenaars. Alles wat nodig is, is één goede reden en één slechte dag”, zo promoot Netflix zijn nieuwe thriller. Acteur Tucci bevestigt dit aan The Guardian over zijn personage: “We kunnen allemaal potentieel iemand vermoorden. Je kunt het niet reduceren tot een besnorde schurk met rare trekjes of een grappige stem... Dat maakt hem voor mij interessant. Hoe normaler hij is, hoe enger het is.”

Gedurende de hele serie begrijpen we dat dit soort situaties iedereen kan overkomen. Dat maakt de plot nog interessanter. Het is verrassend omdat de schurken helemaal niet zo schurkerig zijn als we ons meestal voorstellen. Moffat legt de eigenaardigheid van het personage Grief uit: “Hij gelooft dat ieder mens absoluut in staat is tot het afschuwelijke. Het voordeel van het verliezen van alles wat hij in zijn leven waardeerde, is dat hij het inzicht heeft om alle leugens weg te nemen die onze illusie van veiligheid in stand houden.” Spannend, grappig en absurd: de serie ‘Inside Man’ houdt je op het puntje van je stoel.

Ontdek ‘Inside Man’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie ‘Pickx All Stars’ (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top