Club NXT haakt af bij top vijf; Dender mist kans op top zes

Sport | De herdenkingen aan de Wapenstilstand van WO I hebben zich doorgetrokken naar een wapenstilstand in de vrijdagduels van de Challenger Pro League. De duels tussen Club NXT en RSCA Futures en tussen SL16 FC en Dender EH eindigden allemaal op een remise.

Door Pickx

Deel dit nieuws

RSCA Futures kreeg in 'The Nest' de kans om (even) leider te worden terwijl Club NXT eigenlijk moest winnen om het wagonnetje aan te pikken bij de top vijf van de ranking. Maar beide teams faalden in hun opzet. De Bruggelingen kwamen op voorsprong via Homma, maar Stassin zette de bordjes al snel weer in evenwicht. In een evenwichtige tweede helft leek RSCA Futures de driepunter toch over de streep te trekken na een late goal van Michez, maar in het slot kon de ingevallen Mertens toch nog een punt uit de brand slepen voor Club NXT.

De Bruggelingen blijven zo ongeslagen in eigen huis, maar moeten wel stilaan weer naar onder kijken. De top vijf kan straks weer wat verder uitlopen terwijl de bottom 6 het vizier op de Brugse jonkies gericht heeft met het oog op die superbelangrijke zesde plek.

Vermoeide benen

Een van die teams die de zesde plek van Club NXT viseert is Dender EH. De Oost-Vlamingen konden een goede zaak doen door concurrent SL16 FC te kloppen en zo op gelijke hoogte te komen van Club NXT, maar dat plannetje draaide anders uit. SL16 FC speelde een sterke wedstrijd en Dender had moeite om de Luikenaars af te houden. Toch kon Van Oudenhove de 0-1 tegen de touwen werken. Lang kon een zichtbaar vermoeid Dender evenwel niet genieten van die voorsprong, want even later kon Ziani vanop de elfmeterstip de 1-1 scoren.

In de tweede helft kwam SL16 FC nog fel opzetten, maar de score veranderde niet meer. Beide teams doen hierdoor alweer geen goede zaak in het klassement. Dender staat voorlopig achtste terwijl SL16 FC op de tiende plek blijft kamperen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top