Waarom Charles De Ketelaere wél van waarde kan zijn op het WK

Sport | Ondanks een moeilijke start van het seizoen bij AC Milan heeft Charles De Ketelaere het vertrouwen behouden van Roberto Martinez, die hem opnam in zijn WK-selectie. De bondscoach beseft maar al te goed dat het profiel van de ex-Club Brugge-speler zeldzaam is in zijn ploeg.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hij is misschien wel de speler met het grootste potentieel van al onze jonge talenten, die de moeilijke taak krijgt het stokje over te nemen van onze Gouden Generatie. Maar toch: toen Roberto Martinez zijn WK-ploeg voor 2022 bekendmaakte, vroegen velen zich af of Charles De Ketelaere in de 26-koppige selectie zou worden opgenomen. De aanvallende middenvelder van AC Milan weet dat hij door het oog van de naald is gekropen en dankt zijn plaats in Qatar aan zijn atypisch profiel.

Vertrouwen

Eén ding is zeker: het is niet dankzij zijn prestaties in Italië dat de 21-jarige Bruggeling zijn ticket voor het WK heeft verdiend. Ondanks het vertrouwen van zijn coach Stefano Pioli heeft de voormalige publiekslieveling uit Jan Breydel moeite om zich in de basisopstelling van de Rossoneri te nestelen. Zozeer zelfs dat velen in San Siro en bij uitbreiding in de Italiaanse laars zich afvragen of Milan er goed aan heeft gedaan zoveel geld (35 miljoen euro) in hem te investeren.

Paolo Maldini en het Milan-bestuur zijn zich er echter van bewust dat hij tijd nodig heeft om zich aan te passen. Ze hebben maandenlang gezworen dat hun vertrouwen in zijn talent nog steeds intact is. De Ketelaere heeft al bewezen dat hij over de technische vaardigheden en het vernuft beschikt om op het hoogste niveau mee te draaien, zowel in de Jupiler Pro League als in de Champions League.

Veel troeven

In het Venetië van het Noorden had de knaap die op slechts 18-jarige leeftijd zijn debuut maakte in de beker met de grote oren al snel iedereen voor zich gewonnen. Charles De Ketelaere, drie keer Belgisch kampioen en twee seizoenen op rij verkozen tot belofte van het jaar, was uitgegroeid tot één van de beste spelers, zo niet de beste, in onze competitie. Of hij nu in het centrum, op de vleugel, als aanvallende middenvelder of zelfs als verdediger speelde: CDK was bijna altijd basisspeler. En dat opende natuurlijk de deuren naar het nationale team.

In oktober 2021, toen België ten onder ging in de Nations League tegen Italië, was de jonge Belgische knaap een van de weinigen die niet verzoop en scoorde hij een prachtig doelpunt. Zijn infiltraties, spel tussen de linies, veelzijdigheid, balvaardigheid in kleine ruimtes maar ook zijn techniek en passprecisie zijn troeven die Roberto Martinez zowel in gesloten wedstrijden als in de omschakeling zal kunnen gebruiken. Een joker in de schaduw, die zeker in dienst van het team zal staan.

Volg de vriendschappelijke partij van de Rode Duivels tegen Egypte op vrijdag 18 november om 15u30 op VTM. De Rode Duivels openen hun WK tegen Canada op woensdag 23 november, een wedstrijd die te volgen is vanaf 19u30 op Eén.

Camera, lights, Red Devils! Leer meer over Charles De Ketelaere in onze videorubriek!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top