Kom het weekend door met deze kijktips!

Films | Dit weekend kan je op de televisie weer een leuk aanbod aan films vinden. Pickx dook alvast in de tv-gids en geeft je een paar kijktips voor de komende dagen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdag: ‘Darkest Hour’

Omdat we vandaag allemaal genieten van een dagje vrijaf, kunnen we niet anders dan verwijzen naar een film met het thema van Wapenstilstand. In ‘Darkest Hour’ volgen we het verhaal van een van de prominente figuren uit de Tweede Wereldoorlog. Wanneer de nazi’s steeds meer Europees land veroveren, moet de Britse premier Neville Chamberlain aftreden. Hij wordt opgevolgd door een man die voorheen minister van Marine was, Winston Churchill. Zijn stroeve en eigengereide karakter baart het volk zorgen, maar later zal hij uitgroeien tot een van de meest legendarische figuren van de oorlog. Kiest hij voor een vredesverdrag? Of voor een oorlog waarin hij de idealen en vrijheid van een natie kan vrijwaren? Gary Oldman vertolkt op wonderbaarlijke wijze de rol van Winston Churchill, terwijl Ben Mendelsohn in de huid van King George VI kruipt. 

Bekijk ‘Darkest Hour’ op vrijdag 11 november om 22u05 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

'Girl at the Window'

Wie de steeds donkerdere dagen wil gebruiken om donkere films te bekijken, kan dat sinds kort doen met ‘Girl at the Window’. In die film ziet Amy (gespeeld door Ella Newton) hoe haar vader koelbloedig wordt vermoord. In een poging om de draad van het leven terug op te pikken, verhuist Amy met haar moeder (Radha Mitchell) naar een andere stad. Daar gaat het leven terug z’n gewone gangetje, tot haar moeder een relatie begint met hun buurman. Wanneer hun nieuwe woonplaats lijdt onder de daden van een seriemoordenaar, worden de ogen steeds vaker gericht op de stiefvader van Amy. Misschien heeft hij ook iets te maken met de dood van haar vader?

‘Girl at the Window’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus

Zaterdag: ‘Hercules’

Als je een regelmatige lezer van deze artikels bent, dan weet je dat we houden van klassiekers. Zaterdagavond kan je dan ook kijken naar ‘Hercules’, een film over de gelijknamige Griekse god. Ondanks zijn buitengewone krachten kent hij een moeilijk en triestig leven. Hij werd omwille van een verboden liefde tot slaaf gemaakt en moest twaalf werken vervullen om terug een vrij man te zijn. Samen met vijf anderen trekt hij sindsdien als huurling door het land, tot hij een bijzondere opdracht aanvaardt die zijn leven voorgoed zal veranderen. Hij moet namelijk een land van koning Cotys bevrijden van de tirannieke Rhesus.

Bekijk ‘Hercules’ op zaterdag 12 november om 20u20 op Play6 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Zondag: ‘Moonraker’

Wanneer je in de televisiegids een Bondfilm ziet staan, dan kan je eigenlijk niet twijfelen. Zeker niet als het gaat om een film uit de franchise waarin Roger Moore nog aan de slag is als de koelbloedige geheime agent. In ‘Moonraker’ moet 007 op onderzoek nadat een vliegtuig met een ruimtesonde neerstort. Vanuit Brazilië onderzoekt hij wat er echt aan de hand is. Daarbij wordt hij geholpen door CIA-agente Holly Goodhead, maar zij wordt al snel gevangengenomen. Bond moet dus zoals steeds zijn land redden van de ondergang én een vrouw zien te redden uit de handen van een slechterik.

Bekijk ‘Moonraker’ op zondag 13 november om 20u35 op VTM4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

'Enola Holmes'

Zoals de naam het betaamd gebruikt Enola Holmes dezelfde talenten als die van haar broer om op zoek te gaan naar haar moeder. Die is op mysterieuze wijze verdwenen. Tijdens haar zoektocht achterhaalt ze dat er een groot complot wordt gespannen tegen een jonge man van adel. Na haar uitstekende acteerprestaties in ‘Stranger Things’ toont Millie Bobby Brown in deze film opnieuw haar uitzonderlijk talent. Sherlock wordt gespeeld door Henry Cavill.
 
‘Enola ‘Holmes’ is beschikbaar op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top