Sieg De Doncker en Kaat Bollen kijken in een spiegel in ‘Saartje’ op Pickx+

Series | In de tweede aflevering van het nieuwe seizoen van ‘Saartje’ op Pickx+ krijgt Saartje Vandendriessche twee schijnbare tegenpolen op bezoek. Presentator en acteur Sieg De Doncker is helemaal in het reine met zichzelf, seksuologe en relatietherapeute Kaat Bollen licht ook graag haar eigen schaduwkant toe. Beiden zijn ze jonge ouders, maar staan ze ook op dezelfde manier in het ouderschap? Je leert het in ‘Saartje’.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sieg De Doncker is voor velen een sekssymbool. Dat hij een knappe verschijning is, moet je aan Saartje Vandendriessche alvast niet meer zeggen. Sportief is hij ook, want hij won meermaals overtuigend van Saartje in haar programma ‘Op de man af’. Hij is nog steeds te zien als presentator in verschillende programma’s en acteert in ‘Familie’. Tegenwoordig is hij wel wat rustiger geworden. Dat komt, zegt hij, omdat hij vader is geworden van een dochtertje, en dat zorgt voor veel perspectief. “Je kind wordt ineens het belangrijkste dat er is”, zegt hij in de sofa van Saartje.

Hij wordt vergezeld door een ander sekssymbool: Kaat Bollen. Ook zij is een jonge ouder. Ze wilde eigenlijk maar één kind, maar was dan zwanger van een tweeling, wat haar ervaringen natuurlijk een pak anders maakt dan die van Sieg. Ze werd bekend als auteur van bijvoorbeeld ‘Het Schaamhaarboek’ en door haar vele televisie-optredens als seksuologe. Met drie bespreken ze de kernwoorden “roze wolk”, “spiegel(en)” en “spelen”.

Niet eens lingerie

Beide studiogasten zijn speelvogels, zij het op andere manieren. Sieg plaagt graag zijn vrienden terwijl Kaat het vooral over spelletjes in de slaapkamer heeft. Als het gaat over de zogenaamde roze wolk na de bevalling, zitten ze op een ander spoor. Sieg en zijn partner Maureen zijn dolgelukkig, terwijl zowel Kaat als Saar ervaring hebben met de grijze, of zelfs de zwarte wolk. De druk om vooral te genieten van een zwangerschap en een baby is soms zo groot dat er weinig begrip is voor zij die het wat moeilijker hebben, weten ze. En dat heeft niets te maken met hoe graag je je kind ziet of hoe welkom het is, verzekeren ze Sieg.

De anekdote van de aflevering doorspekt het hele gesprek. Kaat Bollen gaf begin vorig jaar haar beschermde titel van psycholoog af na een hetze rond haar pikante foto’s en het feit dat ze op haar website seksspeeltjes verkoopt. Sieg kende het verhaal niet, en valt dan ook achterover wanneer hij het hoort. Hoe meer details Kaat hem vertelt, hoe meer hij versteld staat dat de gevolgen voor haar zo groot zijn. “Het was niet eens voor lingeriefoto’s!?”, roept hij uit.

De nieuwe aflevering van 'Saartje' wordt op 10 november op Pickx+ uitgezonden (zender 13). Woon je in Brussel en heb je een Nederlandstalig tv-pakket van Proximus? Dan vind je Pickx+ terug op zender 263!

Meer weten over de gloednieuwe zender Pickx+ en hoe je ‘Saartje’ en andere exclusieve programma’s als Proximus TV-klant kan bekijken? Lees hier meer

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top