Buccaneers en Falcons nek aan nek, 49ers en Chargers willen in de running blijven

Sport | De tiende week van het huidige NFL-seizoen komt er al aan, de stand begint in een plooi te liggen en enkele ploegen moeten dringend naar een hogere versnelling schakelen als ze nog een kans willen maken op de play-offs.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het huidige NFL-seizoen kende al enkele verrassende protagonisten, met name de Vikings en Eagles. De ploegen die gewoonlijk het mooie weer maken in de cometitie hebben het lastig. De Patriots staan laatst in hun afdeling en bij de Packers presteert Aaron Rodgers ver onder zijn niveau. De Buccaneers zijn ook niet in topvorm, maar ondanks een negatieve balans (4-5) staan ze momenteel wel op kop in hun afdeling.

De ploeg van Tom Brady speelt dit weekend een erg belangrijke wedstrijd tegen de Seahawks uit Seattle. Hun doel: de bordjes weer gelijk zetten en hun eerste plaats behouden. Opmerkelijk is dat de wedstrijd in Europa wordt afgewerkt, meerbepaald in München, om 15u30 plaatselijke tijd. In Duitsland zal Tampa Bay een tandje bij moeten zetten, want momenteel hebben ze nog geen zekerheden.

Makkelijke overwinning voor de Falcons?

Maar eerst, in de nacht van donderdag op vrijdag om 2u15 (Belgische tijd), maken de Falcons de verplaatsing naar de Panthers. Op papier wordt het een makkelijke wedstrijd voor de ploeg uit Atlanta. De Panthers stellen dit seizoen teleur met twee overwinningen en zeven nederlagen. De Falcons, die vorige week nog verloren tegen de Chargers, kunnen zich geen nieuwe nederlaag permitteren.

De 49ers uit San Francisco en Los Angeles Chargers sluiten maandag om 2u20 de speeldag af. Het Californische duel tussen NFC en AFC is er eentje dat beide ploegen maar al te graag willen winnen. Zowel de 49ers als de Chargers staan momenteel tweede in hun divisies. Een plekje in de play-offs hebben ze dus nog niet in handen, maar het seizoen is nog lang.

Het programma van de 10de speeldag van de NFL op Eleven Sports:

Vrijdag 11 november

  • Carolina Panthers – Atlanta Falcons: om 2u15 op Eleven 2 (heruitzending om 19u)

Zondag 13 november

  • NFL Munich: Seattle Seahawks – Tampa Bay Buccaneers: om 15u30 op Eleven 3
  • Te bepalen wedstrijd: 22u25 op Eleven 2

Maandag 14 november

  • San Francisco 49ers – Los Angeles Chargers: om 2u20 op Eleven 2 (heruitzending om 20u)

Volg de NFL het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top