Lierke Plezierke! Lierse scoorde in zes thuisduels meer dan bijna de helft van de CPL-teams in 12 matchen

Sport | De fans van Lierse konden zondagavond alweer juichen. De Pallieters wonnen met 4-2 van Jong Genk en konden zich zo weer mooi nestelen in het spoor van SK Beveren en RWDM. Dankzij de vier gescoorde goals zit Lierse nu aan een straf gemiddelde van drie goals per thuismatch.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lierse speelde tot op heden zes thuisduels en daarin scoorde het dus achttien keer. Enkel Beveren (15 thuisgoals) komt ietwat in de buurt van de Kempenaars, maar de andere Challenger Pro League-teams volgen al op een ruime afstand.

Meer zelfs; vijf van de twaalf 1B-teams slaagden er dit seizoen zelfs nog niet in om achttien goals te scoren de twaalf competitieduels die al passeerden. Jong Genk (16), Deinze (15), Dender (14), SL16 FC (14) en Virton (13) zitten allemaal op een lager totaal in twaalf matchen dan Lierse in haar zes thuisduels. Beerschot kan nog net gelijke tred houden in deze statistiek (18).

Het hoeft dan ook niet te verbazen dat er op het Lisp gekraaid wordt van de pret dezer dagen. Met negen goals en vier assists is nieuwkomer Leonardo Rocha alvast de vaakst gevierde man. Hij heeft dus op z'n eentje al evenveel goals gescoord én aangebracht dan heel Virton tesamen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top