Is Paul Onuachu op weg om de meest efficiënte aanvaller uit de geschiedenis van de Jupiler Pro League te worden?

Sport |

De zestiende speeldag van de Jupiler Pro League ligt alweer achter ons en het is tijd om ons oordeel te vellen. Pickx Sports wijst de man, het doelpunt en het cijfer van het weekend aan.

Man van het weekend: Paul Onuachu

Alles loopt voorlopig op wieltjes bij competitieleider Racing Genk. Afgelopen weekend deden de Limburgers vrijdag opnieuw gouden zaken met een ruime overwinning tegen Charleroi (4-1). Het was de onvermijdelijke Paul Onuachu die alle schijnwerpers op zich plaatste door de vier Genkse doelpunten voor zijn rekening te nemen. Op die manier telt hij nu 69 goals in 97 ontmoetingen op het hoogste Belgische voetbalniveau.

De boomlange Nigeriaan is momenteel de tweede meest efficiënte speler ooit in de geschiedenis van het kampioenschap met een doelpunt om de 102 minuten. Enkel Nenad Jestrovic, voormalig spits van zowel Moeskroen als Anderlecht, deed destijds beter met een treffer elke 100 minuten. Toch hebben we een vermoeden dat Onuachu wel eens snel op en over Jestrovic zou kunnen gaan…

Doelpunt van het weekend: Birger Verstraete

KV Mechelen heeft zaterdag een uitgelezen mogelijkheid laten liggen om afstand te nemen van de gevarenzone na een 2-2 gelijkspel tegen Zulte Waregem Achter de Kazerne. Nochtans zag het er halfweg nog goed uit voor Malinwa met een dubbele voorsprong. Antwerp-huurling Birger Verstraete had in de 16e minuut op magistrale wijze de score geopend. De middenvelder nam een corner van Geoffry Hairemans in één tijd op de slof en liet Louis Bostyn kansloos met een perfecte plaatsbal in de linkerbenedenhoek. In de tweede helft lag Verstraete met ongelukkig handspel evenwel aan de basis van een penalty en de gelijkmaker van Essevee.

Cijfer van het weekend: 4

Een punt in en tegen Mechelen volstond uiteindelijk voor Zulte Waregem om de rode lantaarn door te geven aan Seraing, dat in eigen huis tegen Sint-Truiden in een dol slot tegen een vierde opeenvolgende nederlaag aanliep. Eupen (2-0 zege tegen Standard) en KV Oostende (3-1 zege tegen KV Kortrijk) gaven zichzelf dan weer wat meer ademruimte in de onderste regionen. De Oostkantonners hebben een kloofje van vier punten geslagen met de hekkensluiter, terwijl de Kustboys nu een marge van zes punten hebben ten opzichte van de Luikenaars.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!