Kan Anderlecht zijn seizoen redden in de Croky Cup?

Sport | Wie treedt er in de voetsporen van AA Gent, dat vorig jaar de Beker van België won? Deze competitie blijft voor velen de snelste weg naar een Europees ticket. Zo hoopt onder meer RSC Anderlecht, dat slecht bezig is in de Jupiler Pro League, dit jaar wel de finale te winnen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Club Brugge wil na Nieuwjaar op drie fronten actief zijn en met een uitwedstrijd tegen Patro Eisden zijn er geen excuses. Club Brugge moet deze match altijd winnen. Patro is een ambitieuze club die in Eerste Nationale speelt en daar knap bovenaan meedraait.

Het zal een speciale wedstrijd worden voor Stijn Stijnen. Hij speelde 11 jaar voor Club Brugge en is momenteel coach bij Patro. Daarnaast heeft de mijnwerkersclub ook nog oude bekenden als Wouter Corstjens (ex-AA Gent) en Tom Pietermaat (ex-Beerschot) onder contract staan. Voor spelers als Livio Milts, Jordan Renson en Niels Verburgh wordt het een weerzien met hun ex-team.

Mbokani tegen ex-team

RSC Anderlecht hoopt zijn seizoen te redden met een geslaagde bekercampagne. Vorig jaar verloor het de finale van AA Gent, dit jaar is de eerste klip Lierse. De ploeg uit de Challenger Pro League heeft met jongens als Jens Naessens, Serge Tabekou en Nils Schouterden de nodige spelers met ervaring in de rangen. Voor Mehdi Tarfi is het een weerzien met zijn voormalige werkgever. Lierse zal zeker gemotiveerd zijn om Anderlecht deze keer wél te verslaan. In het september verloor het in eigen huis nog met 2-3 van RSCA Futures, de beloftenploeg van Anderlecht. Het eerste team van Anderlecht zou dus geen probleem mogen kennen met Lierse, maar dit RSCA heeft dit seizoen al vaker voor een negatieve verrassing gezorgd.

Er staan nog een aantal interessante affiches op het programma. Zo moet leider KRC Genk naar KVC Westerlo, dat vorig jaar Royal Antwerp FC nog wist uit te schakelen. Geen makkelijke opdracht voor de Limburgers. In het Waasland ontmoet SK Beveren Royal Antwerp FC. Dieumerci Mbokani, die met zijn team aan de leiding staat in de Challenger Pro League, zal zich ongetwijfeld willen tonen tegen zijn voormalige werkgever.

Het speelschema voor de zestiende finales van de Croky Cup:

Dinsdag 8 november

Woensdag 9 november
Donderdag 10 november
Volg de wedstrijden van de zestiende finales in de Beker van België, met onder meer Patro Eisden – Club Brugge (woensdag om 20u25 op VTM2) en Lierse – Anderlecht (donderdag om 20u30 op Canvas).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top