'Verloren zoon' Hervé Koffi loodst Charleroi naar de zege

Sport | De vijftiende speeldag van de Jupiler Pro League ligt alweer achter ons en het is tijd om ons oordeel te vellen. Pickx Sports wijst de man, het doelpunt en het cijfer van het weekend aan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Man van het weekend: Hervé Koffi

Hervé Koffi is back! De doelman stond zondag weer onder de lat bij Sporting Charleroi, dat met 1-0 won van Royal Antwerp FC. De doelman werd anderhalve maand geleden uit de basis gezet door toenmalig trainer Edward Still. Pierre Patron kreeg zijn kans na enkele mindere optredens van Koffi. Interim-trainer Frank Defays geeft Koffi opnieuw het vertrouwen en de doelman speelde een zeer goede wedstrijd tegen Antwerp. Zo hield hij Calvin Stengs met een prachtige reflex van een treffer en de fans scandeerden zijn naam na de 1-0-zege. De clean sheet en de zege zullen Koffi zeer zeker het nodige vertrouwen hebben gegeven.

Doelpunt van het weekend: Rob Schoofs

KV Mechelen speelde vrijdag een goede wedstrijd tegen KRC Genk, maar de Limburgers toonden zich een stuk efficiënter dan de Maneblussers. KV Mechelen kreeg al snel een tegentreffer via Daniel Munoz, maar het was Rob Schoofs die de bordjes weer op gelijke hoogte hing. Na een kwartier spelen, pakte hij uit met een leuke schijnbeweging, waardoor hij ruimte maakte voor zichzelf. Schoofs ging zijn kans en trapte het leer enig mooi voorbij een kansloze Maarten Vandevoordt. Het doelpunt bezorgde KVM geen punten, maar Schoofs toonde nog maar eens dat hij één van de betere middenvelders is in de Jupiler Pro League. Het cijfer van het weekend: 3

Anderlecht pakte zondag nog eens de drie punten tegen KAS Eupen, nadat het drie opeenvolgende nederlagen had geleden. Daardoor werd Felice Mazzu ontslagen. Anderlecht begon zeer sterk tegen Eupen, maar een falende defensie zorgde ervoor dat RSCA weer 87 minuten lang moest zwoegen voor de overwinning. Anouar Ait El Hadj zorgde voor de beslissende 4-2. Een driepunter die heel veel deugd deed bij de Brusselaars. Door de overwinning schoof Anderlecht op in het klassement en het staat nu tiende. De kalender voor de WK-break is nog zeer pittig met matchen tegen Royal Antwerp FC en KRC Genk.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top