Giacomo Raspadori, de ‘Mister Champions League’ van Napoli

Sport | Napoli is dit seizoen ongeslagen in de UEFA Champions League en rijdt momenteel een perfect parcours in zijn Champions League-groep. De Napolitanen beleven hoogdagen, mede dankzij de sprankelende vorm van hun spits Giacomo Raspadori.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hij was het witte konijn in de EK-selectie van Roberto Mancini: Giacomo Raspadori, die nooit eerder was opgeroepen voor het A-team van La Squadra Azzurra, hoorde bij de 26 Italiaanse spelers die aan het Europees Kampioenschap zouden deelnemen. Hij kreeg slechts 15 minuten speeltijd in de zegetocht van de Italianen, maar de 21-jarige aanvaller zou zijn talent tegen Wales wel voor het eerst aan heel Europa laten zien.

Hoewel zijn selectie als een verrassing kwam, had Raspadori een overtuigend seizoen bij Sassuolo achter de rug, zijn moederclub waar hij in 2018 prof werd. Hij was er geen basisspeler, maar eindigde het seizoen toch met 6 goals en 3 assists in 27 wedstrijden, waaronder een tweeklapper tegen AC Milan. Na een nog succesvoller seizoen 2021-2022 streek hij afgelopen zomer neer in Napoli op huurbasis, met een koopverplichting voor naar schatting 40 miljoen euro.

Tandem met Osimhen?

Raspadori was een van de nieuwe aanwinsten van de Partenopei, die een stoet namen moesten laten gaan. De voormalige man van Sassuolo arriveerde in de schaduw van Victor Osimhen en profiteerde van de maandenlange afwezigheid van de Nigeriaan vanwege een beenblessure om zijn stempel te drukken. In zijn afwezigheid bleek de Italiaan de perfecte interimspits, vooral in de Champions League. In vier optredens heeft de man, die nog nooit van Europees voetbal op clubniveau had geproefd, al vier doelpunten en vier assists gemaakt.

Inmiddels heeft Osimhen de afgelopen twee weken een succesvolle rentree gemaakt en staat Luciano Spalletti voor een keuze. Sinds de terugkeer van de Nigeriaan heeft hij zijn twee speerpunten in de aanval nog niet samen laten spelen, maar dat lijkt een kwestie van tijd. De coach, die Raspadori in zo'n goede vorm niet naar de bank wil degraderen, zal de twee binnenkort in zijn systeem integreren – met de Italiaan die als negen en een half zal fungeren. Als de mayonaise pakt, kan dit weleens een historisch seizoen worden voor Napoli…

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. 


Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top