Yannick Carrasco had Atlético's held kunnen zijn in een knotsgekke wedstrijd

Sport | Atlético Madrid heeft een waanzinnig maar tegelijkertijd dramatisch einde meegemaakt in de wedstrijd tegen Leverkusen. Een alerte Yannick Carrasco leverde een uitstekende prestatie maar de partij werd ontsierd door een gemiste penalty in de laatste minuten.

Het is niet de eerste keer dat Carrasco kritiek over zich heen kreeg. De afgelopen weken kreeg de Rode Duivel meer dan eens commentaar op zijn prestaties. Maar zelfs ondanks zijn opbouwend werk in de match tegen Leverkusen van woensdagavond, zullen er sommigen zijn die alleen de laatste minuten onthouden. Het was een intense wedstrijd, rijk aan emoties, maar met een vreselijk dramatische afloop voor de Colchoneros en nog meer voor Carrasco.

Terwijl Brugge eerder op de dag was verslagen door Porto, wisten Atlético en Leverkusen dat ze moesten winnen om enige hoop te hebben op het bereiken van de achtste finales. Atletico begon de wedstrijd met Axel Witsel en Yannick Carrasco in het midden, maar het waren de Duitsers die de score openden. Na slechts 9 minuten zette een wakkere Diaby Leverkusen op voorsprong.

Het Carrasco-festival

De mannen van Diego Simeone begonnen de aanval op het doel van Bayer al vanaf het begin van de wedstrijd. Dat bracht resultaat, want na 22 minuten lukte Yannick Carrasco de gelijkmaker: een trefzeker laag schot met de rechtse voet. De Rode Duivel had ongetwijfeld gehoopt dat zijn eerste doelpunt in de Champions League dit seizoen de Spaanse troepen zou aanvuren, maar dat bleek tevergeefs.

Leverkusen liet deze offensieve actie niet blauw blauw, al gauw namen de Duitsers voorsprong dankzij een doelpunt van Hudson-Odoi, slechts zeven minuten na het doelpunt van Carrasco. Madrid voelde de bui al hangen, maar pas in de tweede helft kon Yannick Carrasco weer aan de bak om te bewijzen wat hij waard was. Hij zorgde voor de assist voor Rodrigo de Paul met diens gelijkmaker (2-2).

Gemiste penalty

Het gelijkspel was voor niemand goed en Atletico Madrid kon niet anders dan thuis voor een dramatische overwinning gaan. In de blessuretijd, nadat Oblak was opgekomen voor een corner, werd een penalty gefloten in het voordeel van de thuisploeg, maar na het laatste fluitsignaal. De scheidsrechter werd spreekwoordelijk teruggefloten door de VAR, die aangaf dat Leverkusen een handbal had uitgevoerd. De Franse ref had geen andere keuze dan de wedstrijd te herstarten.

Yannick Carrasco, die in goede vorm en bijzonder zelfverzekerd was, stapte op om de strafschop te nemen. Helaas voor Atlético bezweek de Belg onder de druk en werd de penalty gered door doelman Hradecky. De bal kwam terug in het spel en Saul Niguez kopte de bal over de lat. Ten slotte zag Reinildo Mandava een ultieme poging om een direct schot richting doel te geven. Alweer helaas voor Atlético knalde het schot op de voeten van Carrasco, waarna het einde werd gefloten.

Door dit chaotische einde kan de Madrileense ploeg rekenen op een exit uit de Champions League, maar dat wil niet zeggen dat Carrasco slecht voetbal neerzette. Hij is nog maar een paar weken verwijderd van het WK en misschien is zijn seizoen bij Madrid dan eindelijk begonnen.

Volg de Champions League op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!