Dit zijn 5 rollen waar je 'House of the Dragon'-ster Matt Smith nog in gezien hebt

Films | Hij speelt dé ster van de 'House of the Dragon', de 'Game of Thrones' spin-off gewijd aan House Targaryen: Matt Smith. Maar wist je dat er nog veel meer films en series zijn waarin de vertolker van Daemon Targaryen te vinden is? Pickx vertelt je er alles over.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Doctor Who

Velen hebben Matt Smith ontdekt toen hij in deze iconische serie meespeelde. 'Doctor Who' is de langstlopende sciencefictionserie in de geschiedenis, en de Doctor spelen is een echte eer. Matt Smith was de elfde acteur die in de huid van de Time Master kroop. Hij heeft gedurende drie seizoenen de hoofdrol van de Britse show op zich genomen, van het 5e tot het 7e. Hij geeft de Doctor een onhandige, grappige en innemende kant die de prestaties van zijn voorganger, David Tennant, aanvult. Tot op de dag van vandaag is Matt Smith geliefd bij vele Whovians, de 'Doctor Who'-fangemeenschap.

Terminator Genisys

In 2015 speelde Matt Smith Skynet, de slechterik van de 'Terminator'-saga. In deze vijfde film in de franchise vinden we John Connor terug in 2029, terwijl hij het menselijk verzet leidt in de oorlog tegen de machines. Skynet is een kunstmatige intelligentie die ervoor zorgt dat de technologie in opstand komt tegen de mensheid. Leuk weetje: in 'Terminator Genisys' wordt Sarah Connor gespeeld door niemand minder dan Emilia Clarke, die Daenerys Targaryen speelt in 'Game of Thrones'. Een grappige manier voor twee generaties Targaryens om hun pad te kruisen op het scherm!

The Crown

Als je hem niet hebt ontdekt in 'Doctor Who', ken je hem vast als prins Philip in 'The Crown'. Matt Smith speelt de prins in zijn jeugd, naast Claire Foy als koningin Elizabeth II. We zien hun huwelijk, hun gezamenlijke strijd tegen verschillende sociale en politieke crises, maar ook hun privéleven en de verschillende wendingen in hun relatie. Matt Smith gaat de uitdaging aan om Philip, over wie ondanks zijn status als publiek figuur eigenlijk weinig bekend is, te vermenselijken. 'The Crown' heeft ongetwijfeld ook een even ingewikkelde familiegeschiedenis als 'House of the Dragon'. 

Ontdek ‘The Crown’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Last Night in Soho

'Last Night in Soho' vertelt het verhaal van Eloise, een verlegen jonge studente uit de provincie die geobsedeerd is door de muziek en de stijl van het Londen van de jaren zestig. Eenmaal op haar stoffige zolderkamer in de uitgaansbuurt Soho begint ze visioenen te krijgen van Sandie (Anya Taylor-Joy), een zangeres die net als zij naar de hoofdstad is verhuisd op zoek naar romantiek en roem. Matt Smith speelt Sandies vriendje Jack, die niet de zuiverste bedoelingen heeft met de jonge vrouw.

Morbius

Deze nieuwe toevoeging aan het Marvel universum kwam dit jaar uit. De langverwachte film vertelt het verhaal van Dr. Morbius (Jared Leto), die lijdt aan een zeldzame bloedziekte en vastbesloten is om degenen die er ook aan lijden te redden. Wat eerst een succes lijkt voor hun gezondheid, blijkt al snel een middel te zijn dat veel erger is dan de ziekte... Matt Smith speelt Milo, een jeugdvriend van Dr. Morbius die ook hetzelfde bloedvirus heeft. Hij is degene die het onderzoek financiert om een geneesmiddel te vinden, en die alles zal doen om ervan te profiteren voordat hij de wreedheden ziet die het hem oplevert.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top