Pickx+ werpt een blik achter de schermen van musical ‘Charlie and the Chocolate Factory’

Films | Musicalproductiehuis Deep Bridge werkt naarstig aan hun versie van ‘Charlie and the Chocolate Factory’, maar welke jonge acteurs mogen in de huid kruipen van de hoopvolle Charlie? In de documentairereeks ‘Getekend, Charlie Bucket’, die naar aanleiding van de première van het muzikale spektakel op 10 december vanaf vandaag wordt uitgezonden op Pickx+, krijgen we een unieke blik achter de schermen van de productie en in 'Meet the Charlies', op 8 november op Pickx+, krijgen we de live auditieronde te zien.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Van de casting tot het kostuum- en decorontwerp en van het scenario tot de regie. Het hele proces achter de musical ‘Charlie and the Chocolate Factory’ wordt in de reeks ‘Getekend, Charlie Bucket’ in beeld gebracht, te beginnen met de zoektocht naar een hoofdrolspeler om naast Nordin De Moor, de Willy Wonka van dienst, op het podium te staan. De documentairemakers nemen ons mee achter de schermen van Deep Bridge, een van de grootste musicalhuizen van ons land. En vanaf vandaag kan je elke week om 22u10 een nieuwe aflevering bewonderen op Pickx+. Een must watch voor elke fan van musicals.

De zoektocht naar de ideale Charlie Bucket verliep in verschillende fasen. In april 2022 startte de zoektocht met meer dan 300 gegadigden. Na een eerste selectieronde werd dat aantal teruggebracht naar 90 getalenteerde musicalacteurs. Na een live auditie op 28 mei bleven nog 40 kinderen over, die op 30 juli in de Proximus Pop-Up Arena mee op het podium mochten staan voor de spektakelshow ‘One Night Only’. Op basis van de prestaties op die show werden 19 kinderen geselecteerd voor de Charlie Academy.

Het einddoel van de Charlie Academy was duidelijk. Drie acteurs moesten uitgekozen worden om afwisselend de hoofdrol op te kunnen nemen in de musicalvoorstelling. De andere zestien kandidaten zouden ook een rol krijgen in de voorstelling, in het kinderensemble. Het klapstuk van de Charlie Academy vond plaats op 22 oktober, met de liveshow ‘Meet the Charlies’ in de Blikfabriek in Hoboken. In die show gaven de kandidaten nog een keer het beste van zichzelf in battles en groepsnummers, begeleid door een liveband. Een vakjury (Stany Crets, Floris Devooght, Helle Vanderheyden en Laurenz Hoorelbeke) en een familiejury (Evy Gruyaert en haar gezin) hakten uiteindelijk de knoop door en kozen de drie Charlies uit. Die spetterende liveshow vol aanstormend musicaltalent is op dinsdag 8 november om 20u40 te zien op Pickx+.

‘Getekend, Charlie Bucket’ en ‘Meet the Charlies’ zijn vanaf 27 oktober en op 8 november beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Ontdek het volledig aanbod van Pickx+ via de tv-optie ‘Pickx All Stars’ van Pickx!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top