Ons elftal van de week

Sport |

“De eerste plaats is lava”, lijkt het devies in de Challenger Pro League. Na tien wedstrijden blijft alles samenhokken in de top van het klassement. De leidersplaats wordt doorgegeven als een hete aardappel, terwijl het verschil tussen nummer één en nummer zes slechts drie punten bedraagt.

Club NXT is in goede vorm en pakte negen op negen. Lennart Mertens was met een brace de matchwinnaar voor de Bruggelingen. Na minder dan een half uur spelen legde hij zijn eerste binnen tegen zijn ex-club. In het slot verdubbelde hij de score met een gelijkaardig doelpunt. Twee keer dook hij goed op voor doel en legde hij een voorzet tegen de touwen. Met de nieuwe driepunter komt Club NXT op drie punten van de leider, al staat het wel zesde.

SL16FC weet weer wat winnen is na drie nederlagen. Ook bij de Luikse jeugd tekende één speler voor de doelpunten. Ziani scoorde al na zeven minuten en deed dat na tien minuten in de tweede helft opnieuw. De 2-0 volgde na een vlotte dribbel en een staalhard schot. Virton stond toen al met tien te voetballen omdat Khemais al in de eerste helft zijn tweede gele kaart pakte. Drie minuten voor tijd maakte Anne de aansluitingstreffer maar verder kwam Virton niet. SL16FC blijft achtste en Virton blijft op de tiende plaats hangen.

Jong Genk pakte vorige week nog maar zijn tweede overwinning, maar de hoop op een nieuwe driepunter vloog al snel de deur uit thuis tegen Beerschot. Thibo Baeten zorgde na drie minuten voor de 0-1. Beniangba bracht de Limburgers langszij in de tweede helft, maar een nieuwe Antwerpse voorsprong liet niet lang op zich wachten. En om helemaal in thema te blijven maakte ook Baeten zijn brace compleet. Een derde brace op evenveel wedstrijden op deze speeldag, en zo dikt Baeten zijn totaal aan tot zeven doelpunten. Dankzij de 1-2-overwinning blijft Beerschot vierde, op twee punten van de leider.

RSCA Futures was lange tijd de verrassing van de Challenger Pro League, maar na een nul op zes vallen de Brusselaars terug naar de vijfde plaats. Dender pakte de volle buit mee in Anderlecht. Marzo kreeg na twaalf minuten te veel ruimte in de zestien en werkte de 0-1 goed af. Net voor het uur werd het 0-2. Borry kopte de hoekschop van Rasjel binnen en besliste zo de match in het voordeel van Dender, dat naar de negende plaats klimt.

Dat de leidersplaats niet meteen voor een boost zorgde, ontdekte ook Beveren. De Waaslanders kenden een moeilijke dag op het veld van RWDM en keerden met lege handen huiswaarts. Barreto kopte de 1-0 binnen na een kwartier maar pakte even later zijn tweede gele karton. Maar ook met tien man denderde RWDM voort. Challouk kopte de 2-0 in de verste hoek en Van Damme zorgde met een eigen doelpunt voor de 3-0-voorsprong voor RWDM. Hoggas kon nog tegenprikken maar zijn doelpunt kwam te laat om een nederlaag te vermijden. Beveren zakt zo een plaats en wordt tweede.

Lierse Kempenzonen is opnieuw leider na een 3-1-overwinning tegen Lommel. Toch begon het niet goed voor de Pallieters. Belghali bediende na minder dan een kwartier Martínez voor de 0-1. De thuisploeg vocht goed terug en in slechts vijf minuten tijd keerde het een 0-1-achterstand om in een 3-1-voorsprong. Van Acker maakte gelijk na een half uur. Schouterden knalde een minuut later de 2-1 al binnen en Vekemans zorgde voor de 3-1 na 34 minuten voetbal. Lierse Kempenzonen claimt zo opnieuw de leidersplaats, maar het duo RWDM-Beveren volgt op één punt.