LA Lakers moet zich al herpakken tegen de Blazers

Sport | Los Angeles Lakers staat voor zijn derde competitiewedstrijd van het seizoen. Ze nemen het zondagavond op tegen Portland Trail Blazers en na twee nederlagen op rij moet er dringend worden aangeknoopt met een overwinning.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Los Angeles Lakers is met twee nederlagen zwak begonnen aan het NBA-seizoen. Tegen Golden State Warriors en LA Clippers lieten ze zien dat er nog veel hiaten zijn in het team. De Lakers komen uit een moeilijk seizoen nadat de sterspelers LeBron James, Anthony Davis en Russell Westbrook de hoge verwachtingen niet konden inlossen. Er vonden in het tussenseizoen de nodige wijzigingen plaats, maar voor een nieuwe schwung zorgde dat voorlopig nog niet.

Gebrek aan schutters

Nadat de Lakers met 123-109 onderuit gingen tegen de Warriors, was er de constatering dat het team te weinig schutters in de rangen heeft. "Om eerlijk te zijn, we hebben geen team dat gebouwd is rondom steengoede schutters. Dat is gewoon de waarheid", aldus LeBron James na de eerste wedstrijd.

Toch zullen de mannen van coach Darvin Harm daaraan moeten werken. Zij zullen een ander soort spel moeten ontwikkelen om hun zwakte te verdoezelen. Daarnaast komt de defensie soms uitstekend voor de dag, maar ondervinden ze soms nog de nodige problemen. Daarom was het voor het team bijna onbegonnen werk om iets te rapen tegen ploegen van het kaliber van de Warriors en de Clippers.

Wijzigingen op til?

Eén man staat symbool voor de matige resultaten: Russel Westbrook. De point guard krijgt al een jaar heel wat kritiek, want zijn avontuur bij de Lakers is tot op heden geen succes. Hij is uiteraard niet de enige verantwoordelijke voor de matige resultaten, maar hij moet zijn niveau opkrikken. Al lijkt hij ook te weinig vrijheid te krijgen om helemaal tot ontplooiing te komen. De kans bestaat echter dat hij zal ingeruild worden voor een paar echte schutters. Hij zit in zijn laatste contractjaar, maar met een loon van 45 miljoen dollar zal het niet makkelijk zijn om een andere werkgever te vinden.

Volgens ESPN-journalist Adrian Wojnarowski moeten we echter niet al te veel verwachten van de Lakers inzake spelersverloop. Volgens hem gaan ze zeker wachten tot Thanksgiving om toe te slaan. Ze zullen een 20-tal wedstrijden de situatie bekijken om nadien mogelijk toe te slaan met het Franse wonderkind Victor Wembanyama. Er staan dus nog geen veranderingen op til bij de Lakers, die aanstaande zondag vooral de nul van het bord willen vegen.

Het NBA-programma van de week op Eleven:

Zondag 23 oktober Boston

Volg het beste van de NBA het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top