Waarom is het momenteel crisis bij Sporting Charleroi?

Jupiler Pro League | Sporting Charleroi leek tegen KV Kortrijk op weg naar een deugddoende zege, maar het gaf een 2-0-voorsprong alsnog weg. Door het 2-2-gelijkspel barste de bom bij de fans, die hun ongenoegen kenbaar maakten. Waarom is het momenteel crisis bij Charleroi?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Charleroi kent een bijzonder wisselvallig seizoen. De Zebra’s hadden de afgelopen weken moeite om punten bij elkaar te sprokkelen, maar ze wisten wel te winnen tegen AA Gent en Anderlecht. Dat waren echter de enige twee overwinningen sinds begin september, waardoor de Carolo’s momenteel op een tiende plaats staan geparkeerd.

De troepen van trainer Edward Still lieten vorig jaar bij momenten goede zaken zien en Still toonde zijn talent als beloftevolle trainer. Dit jaar hoopte de club een stapje voorwaarts te zetten, maar dit seizoen is er net een neerwaartse spiraal merkbaar.

Bestuur onder vuur

Nadat KV Kortrijk afgelopen dinsdag de 2-2 scoorde verloren de fans in de 88ste minuut de controle over hun emoties. De fans beslisten om hun ongenoegen kenbaar te maken en ze gooiden rookbommen op het veld, waardoor de match werd stilgelegd. De fans viseerden één man: Mehdi Bayat.

Zij verwijten de man dat hij de selectie niet goed genoeg heeft versterkt, vooral op de flanken en in de aanval. Maar dat is niet het enige verwijt. De fans vinden dat Bayat veel te veel macht heeft binnen de club. Bayat is meerderheidsaandeelhouder en het stadionproject is ook aan hem gelinkt. De fans vragen daarom meer transparantie en communicatie over dat dossier.

Ultimatum voor Still?

Op het veld zullen de spelers en de trainer een oplossing moeten vinden voor de mindere resultaten. De vraag klinkt steeds luider of coach Edward Still de bakens kan verzetten. De trainer ligt minder goed bij een aantal sterkhouders in de kern, maar voorlopig staan ze nog achter de coach. Alleen zal hij snel punten moeten gaan pakken.

Mehdi Bayat liet al verstaan dat er na het gelijkspel tegen KV Kortrijk een goed gesprek was met Still. Er werden doelstellingen afgesproken, al wenste Bayat die niet mee te delen. Het lijkt er dus op dat Still een ultimatum heeft gekregen van het bestuur. Tegen Cercle Brugge staat er een zeer belangrijke match op het programma en een volgende teleurstellende prestatie zou wel eens grote gevolgen kunnen hebben.

Volg de Jupiler Pro League, inclusief de wedstrijd Cercle Brugge - Sporting Charleroi op vrijdag 21 oktober vanaf 20u25, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top