Casper Nielsen keert via de grote poort terug naar Union SG

Jupiler Pro League | Club Brugge haalde afgelopen zomer zwaar uit op de transfermarkt. Het haalde voor maar liefst 48 miljoen euro aan nieuwe spelers. Casper Nielsen werd voor 5,5 miljoen euro weggehaald bij Union SG en zijn transfer is tot op heden een schot in de roos. Hij keert zaterdag via de grote poort terug naar het Dudenpark.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Club Brugge wist Casper Nielsen voor de neus van AA Gent en Anderlecht naar Brugge te halen. Nochtans leek de transfer aanvankelijk geen doorgang te vinden, aangezien Union SG plots de beruchte makelaar Mogi Bayat – die niet de makelaar was van Nielsen - inschakelde. Club ging daarom op de rem staan, maar Nielsen drukte door bij het bestuur van Union SG dat uiteindelijk tevreden was met de 5,5 miljoen euro die het ontving van de landskampioen.

Opvolger van Vormer

Nielsen werd meteen een basispion bij Club Brugge en is er de vervanger van Ruud Vormer, die helemaal op een zijspoor geraakte. De Deense middenvelder maakt veel indruk. Hij pikte het niveau snel op en met zijn loopvermogen, duelkracht en inzet is hij een geweldige toevoeging voor het middenveld. De 28-jarige speler is bovendien ook nog eens bepalend. Hij scoorde op het veld van Anderlecht de enige treffer.

Carl Hoefkens was voor de match tegen STVV nog zeer lovend over Nielsen. "Casper brengt iets extra bij aan het team. Hij heeft een zeer goede en professionele houding en is een voorbeeld voor veel spelers, vooral voor de jonge gasten. Op heel veel gebieden is Casper een meerwaarde voor Club Brugge en ik ben heel tevreden om hem in de kern te hebben."

Hans Vanaken kreeg met Raphael Onyedika en Casper Nielsen twee stevige ploeggenoten erbij op het middenveld en de Rode Duivel is op korte tijd enorm onder de indruk gekomen van de ex-speler van Union SG. "Casper is een pitbull die ook goed kan voetballen. Het zit gewoon in hem dat hij er iedere keer zijn kop voor legt. Je hebt het gevoel dat, wanneer hij achter iemand aangaat, ook 9 van de 10 keer de bal heeft", aldus de tweevoudige winnaar van de Gouden Schoen.

Mooie passage bij Union SG

Bij de fans van Club Brugge is hij op korte tijd enorm geliefd geworden en dat is alleen maar toegenomen dankzij zijn winnende treffer op het veld van grote rivaal Anderlecht. Nielsen is de verpersoonlijking van ‘No Sweat, No Glory’, de slogan van Club Brugge. Met Club Brugge trekt Nielsen zaterdag naar het Dudenpark.

Daar kende hij geweldige jaren onder Felice Mazzu. Vorig jaar groeide hij er uit tot één van de beste middenvelders in de Jupiler Pro League. Met 7 goals en 6 assists in 41 wedstrijden was hij er belangrijk en hij greep met Union SG net naast de titel. Nielsen zal ongetwijfeld een warm welkom krijgen van de fans van Union SG.

Volg de Jupiler Pro League, inclusief de wedstrijd Union SG - Club Brugge op zaterdag 22 oktober vanaf 20u25, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top