De dag dat Benzema Real Madrid bijna ging verlaten

La Liga | Karim Benzema heeft maandagavond terecht de Ballon d'Or gewonnen, als beloning voor een ongelooflijk seizoen op zowel nationaal als internationaal niveau met zijn club Real Madrid. Terwijl de Franse international nu gouden tijden beleeft in de Spaanse hoofdstad, had de carrière van de 34-jarige spits er een paar jaar geleden heel anders kunnen uitzien.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dertien succesvolle jaren, of bijna toch. Na zijn komst in de schaduw van sterkhouder Cristiano Ronaldo bij Real Madrid in 2009 werkte Benzema gestaag aan zijn opmars. Hij viel niet met de deur in huis maar drukte geleidelijk aan zijn stempel op het spel van de Madrilenen. Intussen is hij al enkele jaren een vaste waarde binnen de club en groeide hij uit tot een van de beste spelers ter wereld. De voormalige speler van Lyon scoorde destijds heel wat doelpunten, maar in de Spaanse hoofdstad lukte dat opeens minder goed. KB9 stond voornamelijk in dienst van die andere wereldtopper, Ronaldo. De goede verhouding tussen beide spelers op en naast het veld viel bij iedereen op, zo ook bij Paris Saint-Germain.

Een deal om Cristiano Ronaldo aan zich te binden

Destijds droomde PSG ervan CR7 naar het Parc des Princes te halen. Het bestuur haalde alles uit de kast om de transfer binnen te halen, maar dat is nooit gelukt. Ondanks de meest onwaarschijnlijke bedragen werd er nooit een definitieve handtekening gezet. De Parijzenaars gooiden de onderhandelingen over een andere boeg en wilden de Portugees aanwerven door eerst met Karim Benzema in zee te gaan. De spits wilde al langer terugkeren naar Frankrijk, maar opnieuw kwamen de onderhandelingen nooit van de grond. 

Toen de periode van Zlatan Ibrahimovic voorbij was in Parijs, begon in 2017 het tijdperk van Neymar. Toevallig was het ook toen dat KB9 zijn contract bij Real Madrid verlengde. Ook Kylian Mbappé tekende dat jaar in zijn geboortestad. Sindsdien won Karim Benzema nog twee keer de Champions League met Madrid en werd hij met zijn ploeg nog twee keer nationaal kampioen. Hij is intussen een icoon bij de club en dat imago wordt alleen maar versterkt door de uitreiking van de Ballon d’Or, die hij maandag mee naar huis mocht nemen. Het staat buiten kijf dat hij geen spijt heeft van zijn keuze om bij zijn club te blijven, zeker als je weet dat hij Real ziet als “de beste club ter wereld”. 

Het programma van speeldag 10 in LaLiga op Eleven Sports:

Dinsdag 18 oktober

Woensdag 19 oktober
Donderdag 20 oktober
Volg het hele seizoen het beste van La Liga op de Eleven Sports-zenders, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top