De grandioze terugkeer van Victor Osimhen bij Napoli

Sport | Victor Osimhen is weer helemaal terug na zijn blessure, en dat zullen ze in de Serie A geweten hebben. De Nigeriaanse spits kan zondag in de wedstrijd tegen AS Roma opnieuw van onschatbare waarde zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een echte luxe. Napoli is de beste aanvallende ploeg in de Serie A en is dit seizoen niet te stoppen dankzij Giacomo Raspadori, Khvicha Kvaratskhelia en Hirving Lozano. Victor Osimhen, die een blessure aan zijn rechterbiceps opgelopen had, kon sinds begin september niet meer uitkomen voor de koploper in de Italiaanse competitie. De voormalige Carolo kwam vorige week pas weer in actie, en hoe. De Nigeriaan bleek meteen beslissend: hij scoorde het laatste doelpunt van zijn ploeg in de Champions League-zege op Ajax, en afgelopen zondag maakte hij tegen Bologna een levensreddende treffer. Genoeg om zijn coach Luciano Spalletti tevreden te stellen? Ja, maar...

Spalletti wil meer

Ondanks zijn twee doelpunten in twee optredens kan Osimhen zijn coach nog steeds niet bekoren wat zijn loopacties in de diepte betreft, en vooral zijn druk op de verdedigers van de tegenstander. “Osimhen speelde een goede wedstrijd, maar hij moet nog aan conditie winnen. Ik zie hem nog niet twee of drie verdedigers onder druk houden. Dat beïnvloedt het hele team en dwingt ons om de bal vaker te recupereren", aldus de 63-jarige tacticus Spalletti.

Het moet gezegd: de afwezigheid van de Super Eagle was niet echt voelbaar, dankzij de ongelooflijke prestaties van een zekere Giacomo Raspadori. De voormalige speler van Sassuolo is een perfecte interim-leider geweest in de punt van de Partenopei, en zijn coach is niet bereid om hem naar de bank te verwijzen ten gunste van Osimhen – ondanks de status van die laatste. De twee, die zowel op als naast het veld goed met elkaar kunnen opschieten, zullen naar verwachting vaak samen spelen, waarbij de Italiaan al als negen en een half speelt. Om ongeslagen te blijven en de droom in Campania te verwezenlijken, mag geen enkel detail aan het toeval worden overgelaten. En de bijdrage van Osimhen is zeker cruciaal.

Het schema van speeldag 11 in de Serie A op Eleven Sports:

Vrijdag 21 oktober
Zaterdag 22 oktober
Zondag 23 oktober

Volg de Serie A het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in het Pickx Sports-pakket van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top