Robert Lewandowski ondanks glansprestatie in grote problemen met FC Barcelona

Sport | Robert Lewandowski scoorde twee keer tegen Inter, waardoor FC Barcelona nog een beetje hoop mag koesteren op de volgende ronde in de Champions League. Toch lijkt het er naar uit te zien dat FC Barcelona na het 3-3-gelijkspel vroegtijdig uit de Champions League zal worden geknikkerd.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bayern München kende geen problemen met Viktoria Plzen (2-4-zege) en de ex-ploeg van Robert Lewandowski plaatste zich al fluitend na vier speeldagen voor de achtste finales. De Poolse topschutter kent met FC Barcelona heel wat meer problemen in deze groep. Aan de spits zal het echter niet liggen, want hij is bezig aan een fantastische campagne. De 34-jarige spits staat er wanneer je hem nodig hebt en in vier matchen in de Champions League was hij al goed voor vijf doelpunten.

Lewandowski top, Pique flop

Lewandowski wist zich tegen Inter weer op te werpen als de redder van FC Barcelona. Hij bracht zijn team twee keer langszij, maar achteraan werden er te veel fouten gemaakt. Daardoor bleef Barça steken op een 3-3-gelijkspel. Samen met Pedri heerste Lewandowski, maar Xavi Hernandez kon met zijn team al voor de derde opeenvolgende wedstrijden niet winnen in de groepsfase. FC Barcelona scoorde drie keer en dat zou moeten volstaan om de zege over de streep te trekken.

Toch had de thuisploeg meer kunnen scoren, Ousmane Dembélé miste een aantal kansen, maar het grote probleem lag in de defensie. Inter deed het weliswaar zeer goed in Camp Nou, maar ze kregen daarbij ook de hulp van Gerard Pique. De voormalige rots in de branding van FC Barcelona haalt niet meer het niveau van een aantal jaren geleden. Zo was zijn rol in het tegendoelpunt van Nicolò Barella heel groot en die beelden gingen zelfs de wereld rond.

FC Barcelona heeft zijn lot na vier matchen niet meer in eigen handen. Robert Lewandowski & co hebben drie punten minder dan Inter, maar zij waren de betere in de twee onderlinge duels. FC Barcelona moet in twee matchen dus al vier punten meer halen dan de Italianen.

Inter kan op de volgende speeldag de klus klaren als het in eigen huis wint van het zwakke broertje Viktoria Plzen. Niemand die verwacht dat Inter zich nog de kaas van het brood laat eten door de Tsjechen. FC Barcelona moet op zijn beurt aan de slag tegen zwart beest Bayern München, dat de Catalanen na de saga rondom Lewandowski wellicht maar al te graag wil verslaan.



Volg de UEFA Champions League op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top