Astralis en k0nfig nemen afscheid van elkaar

Nieuws | De Deense organisatie Astralis en speler Kristian "k0nfig" Wienecke hebben in onderling overleg besloten hun contract te beëindigen. Het einde van de relatie werd veroorzaakt door verwondingen opgelopen tijdens een gevecht in Malta.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Dit was ongetwijfeld het verhaal dat de backstage van de Europese RMR van de Major IEM van Rio de Janeiro het meest bezielde. Dat toernooi vond vorige week plaats op Malta, de nieuwe thuisbasis van de officiële ESL-competities.

Het is de fans zeker opgevallen dat een van de steunpilaren van Astralis op deze kwalificaties voor de Major afwezig was. Op 20 september maakte Astralis bekend dat Kristian “k0nfig” Wienecke geblesseerd was en niet zou kunnen deelnemen aan de RMR. Om hem te vervangen werd Mikkel “MistR” Thomsen opgeroepen als reserve, ook al speelt hij normaal in het academy team van de organisatie.

© PGL

Een week later bleek uit een artikel op de website Jaxon dat de aanleiding voor de blessure een bargevecht in Malta was. Dat gebeurde na afloop van de groepsfase van de ESL Pro League XVI, waaraan het team had deelgenomen. Jaxon schreef ook dat als gevolg van het incident Astralis de Deen uit zijn roster zou schrappen.

Hoewel de feiten door k0nfig zelf werden betwist, publiceerde Astralis op 10 oktober een persbericht waarin werd uitgelegd dat beide partijen in onderling overleg hadden besloten het contract te beëindigen. Dat persbericht werd snel gevolgd door een verklaring van de speler, die zijn versie van de avond van 18 september toelichtte. Hij beschrijft de gebeurtenissen en de woordenwisseling tussen hem en een nachtclubeigenaar. Daardoor liep hij ernstige verwondingen op, waaronder een gebroken been.

Het is natuurlijk onmogelijk te bepalen of de beëindiging van het contract van de speler inderdaad te wijten is aan de ruzie, of aan het opvallende gebrek aan resultaten van de ploeg in recente wedstrijden. Ondanks de versterking van MistR slaagde de ploeg er niet in zich te kwalificeren voor de Rio Major en de organisatie lijkt vastbesloten om schoon schip te maken. Astralis maakte woensdag bekend dat hoofdcoach Martin “Trace” Heldt met onmiddellijke ingang op de bank is gezet.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top