De dag waarop Robert Lewandowski Real Madrid eigenhandig oprolde met Borussia Dortmund

Sport |

Deze zondag vanaf 16u15 zullen alle ogen in de voetbalwereld gericht zijn op de onvervalste kraker tussen Real Madrid en FC Barcelona. Wat deze topaffiche nog wat extra pigment geeft, is het feit dat beide teams momenteel de leidersplaats delen in de Spaanse hoogste voetbalafdeling met 22 op 24. Het wordt ongetwijfeld uitkijken naar wat Robert Lewandowski aan Catalaanse zijde vermag. Pickx blikt terug op de dag dat de sluipschutter de Koninklijke op z’n eentje oprolde met zijn toenmalige werkgever Borussia Dortmund.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op 24 april 2013 speelden de Borussen gastheer voor Real in hun heenluik van de halve finale van de Champions League. Lewandowski vertolkte destijds een ware glansrol door de vier doelpunten in een klinkende 4-1 overwinning voor zijn rekening te nemen.

Al in de 8e minuut gleed Lewy een voorzet van Mario Götze tegen de netten. Cristiano Ronaldo hing de bordjes op slag van rust nog wel in evenwicht, maar het was pas na de onderbreking dat de grote Lewandowski-show zich zou ontrollen.

Nummer 2, 3 en 4

Eerst draaide de 134-voudige Poolse international zich in de 50e minuut handig vrij, om vervolgens met de buitenkant van de voet de nieuwe voorsprong binnen te punteren. Een handvol minuten later vervolledigde hij zijn hattrick met zijn mooiste doelpunt van de avond: Diego Lopez kon enkel maar toekijken hoe de kwelduivel van de avond eerst zijn bewaker op behendige wijze in de wind zette en het leer vervolgens onhoudbaar in het dak van het doel jaste. In de 66e minuut volgde nog het ultieme orgelpunt met een staalharde penalty door het midden.

6 dagen later stond de return in Santiago Bernabeu op het programma. De Schwarzgelben hielden ondanks een late 2-0 nederlaag stand, waardoor ze zich mochten opmaken voor de finale van het Kampioenenbal op Wembley. Daarin moest het elftal van Jürgen Klopp echter zijn meerdere erkennen in grote rivaal Bayern München, de latere werkgever van… Lewandowski.

Real weet met andere woorden na die onfortuinlijke confrontatie in het Signal Iduna Park waaraan het zich kan verwachten en zal er bijgevolg alles aan proberen te doen om de huidige topschutter van La Liga aan banden te leggen.

Het speelschema van speeldag 9 in La Liga op Eleven Sports:

Zaterdag 15 oktober

Zondag 16 oktober

Volg het hele seizoen het beste van La Liga op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top