Mario González wandelt door de verdediging van de tegenstanders en stuwt OHL omhoog

Jupiler Pro League | Na vorig seizoen in de middenmoot te zijn geëindigd, is OH Leuven dit seizoen erg goed uit de startblokken geschoten. Dat is voor een stuk ook te danken aan een van hun zomeraanwervingen: spits Mario González.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zulte Waregem-trainer Mbaye Leye zal de wedstrijd van vorig weekend ongetwijfeld nog x keer in zijn hoofd opnieuw afgespeeld hebben en zich afgevraagd hebben hoe zijn ploeg Mario Gonzalez had kunnen afstoppen. De Leuvense aanvaller scoorde een hattrick tegen Zulte Waregem en bracht zijn totaal dit seizoen op 6 doelpunten. De Spanjaard, die wordt uitgeleend door Braga, hielp zo mee om de achterstand om te buigen en zijn team naar de bovenste helft van de rangschikking te loodsen. OHL staat momenteel op de 5e plaats.

Mr. 1 doelpunt per wedstrijd

González kwam eind augustus aan in Leuven en heeft zich snel aangepast. De 26-jarige heeft blijkbaar in de studentenstad een ideale omgeving gevonden om perfect te evolueren. Het tactische systeem van Marc Brys lijkt hem ook goed te liggen, anders zou de Spanjaard ook niet al zes keer hebben gescoord in zes wedstrijden. Er moet echter worden opgemerkt dat hij niet in alle zes wedstrijden scoorde, maar in drie: 1 doelpunt tegen Oostende, 2 tegen Charleroi en 3 tegen Zulte. En gezien zijn minuten scoorde hij zelfs gemiddeld 1,35 doelpunten per wedstrijd.

Heeft OHL de zeldzame witte merel gevonden, het ontbrekende stukje in Brys' ingenieuze tactische aanvalssysteem? Of beleven ze momenteel een sprookje waarin alles goed komt? Als je naar de statistieken kijkt, zie je dat OHL een gemiddelde heeft gecreëerd van 1,34XG per wedstrijd tegen 1,77xG toegestaan. Als je puur naar het aantal gemaakte doelpunten kijkt, staat de ploeg niet in de top 5 en wat de geïncasseerde doelpunten betreft, staat het op één na laatste. "Normaal” zouden ze dus veel lager in de rangschikking moeten staan. Het loopt momenteel met andere woorden lekker voor OHL.

Al 9 punten

Ondertussen is Mario González niet aan het rekenen. Of misschien wel, gezien het aantal punten dat zijn doelpunten al voor zijn nieuwe club opgeleverd hebben. Door in drie verschillende wedstrijden te scoren, heeft de Spanjaard zijn team al... 9 punten bezorgd. 1 doelpunt tegen Oostende was goed voor een overwinning met een marge van 1 doelpunt, 2 goals tegen Charleroi zorgden voor een overwinning met een marge van 1 doelpunt en tenslotte 3 doelpunten tegen Zulte Waregem in een wedstrijd die eindigde in 2-5... Wie weet, maar zonder hem had OHL misschien maar 2 punten gepakt?

Het valt nog te bezien of de Spanjaard zijn waanzinnig tempo kan volhouden. Mario González is in de vorm van zijn leven en als hij regelmatig blijft scoren, zullen zijn statistieken alleen maar indrukwekkender worden. Het belangrijkste zal zijn om te zien hoe hij reageert als het scoren niet meer lukt. Ondertussen zal Genk op de volgende speeldag, als het naar OH Leuven trekt, de beste manier moeten vinden om hem van hun doel weg te houden.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen op de zenders van Eleven Pro League, inclusief de wedstrijd tussen OHL en Genk op zaterdag 15 oktober om 20u45, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top