Club kan op Atlético ruim 12 miljoen euro cashen

Sport | Club Brugge heeft deze woensdag een afspraak met de geschiedenis. Blauw-zwart klopt op de poorten van de achtste finales, een overwinning zal de kassa op Jan Breydel opnieuw doen rinkelen. Kwalificatie voor de volgende ronde levert immers een bonus van 12,4 miljoen euro op.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Club Brugge heeft een ongelooflijke reeks van drie overwinningen, zeven gescoorde doelpunten en nul tegendoelpunten geboekt, en beleeft dit seizoen een sprookjesachtige Champions League-campagne. Na de loting dachten pessimisten dat de derde plaats het meest realistische doel was, want met Atlético Madrid, Porto en Bayer Leverkusen waren de tegenstanders van een ander kaliber dan Club.

Maar kijk, de Bruggelingen hebben met verve bewezen dat ze hun voet naast die van voorgenoemde clubs kunnen zetten. Sterker nog: ze staan bovenaan in hun groep met negen punten op negen, en reizen woensdag naar de Spaanse hoofdstad met als doel hun plaats bij de laatste 16 veilig te stellen. Er zijn verschillende scenario's mogelijk, maar het eenvoudigste is het meest voor de hand liggende: een overwinning. Afgezien van de historische kwalificatie in de moderne versie van de Champions League, is er ook een mooie financiële bonus verbonden aan de driepunter in Madrid: 12,4 miljoen euro.

Al meer dan 30 miljoen

Dit Champions League-seizoen is financieel gezien al een groot succes voor de Belgische landskampioen. Volgens schattingen op basis van de verschillende bekende bonussen heeft Brugge al meer dan 30 miljoen euro gecasht. Een enorm bedrag voor een land als België en een som die Club niet echt gewend is, gezien hun verleden in het kampioenenbal.

Naast de bonus voor deelname aan de groepsfase (15,6 miljoen) is er ook de bonus voor de Belgische coëfficiënt (5,7 miljoen). De drie overwinningen hebben elk 2,8 miljoen opgebracht, dus  8,4 miljoen tot nu toe. En dan zijn er nog de tv-rechten, die naar schatting enkele miljoenen per jaar waard zijn. Voor Club is dit al een mooi bedrag.

Geen druk

Het zou een ramp zijn als Club de achtste finales en het prijzengeld van 9,6 miljoen euro alsnog zou mislopen. Als we de 2,8 miljoen bij een overwinning optellen, betekent dat 12,4 miljoen extra op de rekeningen van Club. Een gelijkspel zou ook kwalificatie (maar niet de eerste plaats) veilig kunnen stellen, en zo’n 11 miljoen (9,6 + 1,4) euro aan prijzengeld.

In ieder geval reizen de troepen van Carl Hoefkens zonder enige druk af naar Madrid. Een nederlaag zou niet dramatisch zijn, want Hans Vanaken en co. staan 6 punten voor. Een puntendeling zou ook gunstig zijn om Atlético op afstand te houden, maar uiteraard gaat een Club dat overloopt van het zelfvertrouwen voluit voor de zege.

Het programma van speeldag 4 in de UEFA Champions League op Pickx+ Sports:

Woensdag 12 oktober

Volg de UEFA Champions League op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top