Ons elftal van de week

Sport |

Na zeven speeldagen blijft het spannend in de Challenger Pro League. Beerschot en RSCA Futures voeren de rangschikking aan, daarachter volgen drie clubs op slechts één punt.

Virton is de koning van het gelijkspel. De Luxemburgers speelden vrijdagavond al voor de vijfde keer gelijk dit seizoen. Voor Club NXT is het al het derde opeenvolgende gelijkspel en vierde van het seizoen. Beide teams maakten er wel een wedstrijd van. Anne scoorde al na vier minuten maar Mbamba-Muanda maakte snel weer gelijk. Sabbe draaide na 25 minuten de score helemaal om met een schot van net buiten de zestien. Net voor de rust kwam Virton langszij door een perfect geplaatste vrije trap van Droehnle. In de tweede helft kwam Club NXT weer op voorsprong. Homma werkte de 2-3 goed af. De jonge Bruggelingen konden de zege niet mee naar huis nemen want twintig minuten voor tijd kreeg Anne vanop de stip de kans om gelijk te maken. De topschutter van Virton faalde niet en redde met zijn vijfde van het seizoen een punt.

Dender moest zes speeldagen wachten op een eerste overwinning maar pakt nu plots zes op zes. De Oost-Vlamingen versloegen Jong Genk met 0-2. Lange tijd bleef het 0-0 in Genk, pas een kwartier voor tijd trilden de netten voor het eerst. Çukur probeerde het vanop grote afstand met een kanonschot maar zijn vrije trap knalde op de paal, Lallemand was goed gevolgd en werkte de rebound binnen. In minuut 84 legde Dender de wedstrijd op slot. Rasjel werkte een mooie aanval af met het hoofd.

RWDM kan zijn wagon nog niet aankoppelen bij de top van het klassement. De Brusselaars verloren met 2-1 op het veld van Lommel en volgen zo op vier punten van de leider. Lommel doet dan weer helemaal mee bovenin. De Limburgers staan derde op één punt van het leidersduo. De doelpunten vielen pas in de tweede helft. Op het uur bediende de pas ingevallen Martínez Vinicius dos Santos voor de 1-0. Martínez amuseerde zich op de linksbuiten. Zes minuten voor tijd zette hij ook de 2-0 op, met een prima assist voor Belghali. Biron scoorde de 2-1 nog vanop elf meter maar verder kwamen de bezoekers niet meer.

Beerschot is de nieuwe leider in de Challenger Pro League. De Ratten stuurden rode lantaarn Deinze met lege handen terug naar huis. Toch kwamen de Oost-Vlamingen dicht bij de openingsgoal. Na een half uur spelen verzamelde Deinze de beste kansen maar de netten bleven schoon. De goal viel aan de andere kant. Een vrije trap veranderde in een strafschop nadat Verlinden werd neergetrokken. Baeten zette zich achter de bal en legde zijn vijfde van het seizoen binnen. Na de goal volgde ook nog de assist voor Baeten. Na nog geen vijf minuten spelen in de tweede helft bediende de jonge Aalstenaar Thórisson voor de 2-0. De eindstand stond zo al snel na de rust op het scorebord.

Lierse Kempenzonen was uitstekend begonnen aan het seizoen maar na een nul op zes staan de Pallieters plots vierde. Beveren lijkt dan weer onder stoom te komen en maakte brandhout van Lierse Kempenzonen. Ribeiro Costa opende het doelpuntenfestival. Barry zorgde al na een half uur voor de dubbele voorsprong maar nog waren de Waaslanders niet tevreden. Na tien minuten spelen in de tweede helft stond het al 4-0. Hoggas tikte de 3-0 binnen en exact één minuut later scoorde Barry zijn tweede van de middag. Coopman legde ook de 5-0 nog binnen. De drie doelpunten in de tweede helft kwamen allemaal op aangeven van Ribero Costa die met zijn doelpunt in de eerste helft de uitblinker was bij de thuisploeg. Beveren komt met de nieuwe driepunter op één punt van de leidersplaats.

RSCA Futures heeft geen aanpassingsproblemen in de Challenger Pro League. De beloften van Anderlecht doen helemaal mee in de top van het klassement. Ook tegen SL16 FC pakte RSCA Futures de volle buit. Na een half uur opende Sardella de score met een fantasietje: een vrije trap bleef hangen in de zestien en Sardella werkte binnen met een hakbal. Tapsoba kopte Standard op gelijke hoogte maar met het slotkwartier in zicht trok Anderlecht het laken naar zich toe dankzij twee doelpunten van Stassin. De 1-2 kwam er vanop de stip, de 1-3 was moeilijker. Stassin maakte zich goed vrij in de zestien, draaide en trapte zijn zesde van het seizoen in de verste hoek. RSCA Futures staat zo naast Beerschot helemaal bovenaan de rangschikking.