Red Bull Solo Q: SkyOwnage wint nationale finale

Nieuws | Jason "SkyOwnage" De Cramer zal België vertegenwoordigen op de wereldfinale van de Red Bull Solo Q Challenge. De jonge speler verzekerde zich van zijn ticket na een spannende finale tegen Axo.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Op zondag 2 oktober vond de Red Bull Solo Q Challenge National Finals plaats! Al enkele jaren eert het merk met de gevleugelde stier de beste 1V1-spelers van League of Legends met deze wereldwijde competitie. Het was in deze context dat de beste Belgische spelers zich verzamelden op het podium van de Gameforce-expo. Jason “SkyOwnage” De Cramer kwam als winnaar uit de bus nadat hij al zijn tegenstanders had verslagen.

De speler uit Aalter had zich bewezen in de eerste kwalificatiewedstrijd van de Frag-O-Matic LAN en plaatste zich voor de grote finale op zondag. Dan moest het moeilijkste deel nog komen. De top van de bracket bestond uit de beste speler van elke kwalificatieronde, wat betekende dat zij een theoretisch moeilijkere qualifier hadden. “Ik moest tegen de winnaar van vorig jaar spelen en als ik won, moest ik tegen de winnaar van twee jaar geleden spelen. Dus ik wist dat de weg naar de finale moeilijk zou zijn,” vertelde Jason dinsdagochtend.

© Red Bull Belgium

Ter herinnering, de overwinning werd behaald als aan een van deze doelstellingen was voldaan: 100 minions van de tegenstander doden, het toren van de tegenstander uitschakelen of de tegenstander zelf uitschakelen.

SkyOwnage had deze drie regels in gedachten terwijl hij zich een weg baande naar de finale tegen Axo. Die grote finale hield de spanning erin, want de match bleef duren tot het einde van de vijf reglementaire wedstrijden. Zijn tegenstander kon de leiding nemen, voordat SkyOwnage terugkwam met twee punten. Net als in de eerste vier rondes was hij niet bang om een champion met range te gebruiken om zijn vijand te domineren. De zege was binnen nadat hij zijn beheersing van Quinn had laten zien, tegen een zeer hulpeloze Tryndamere.

De Belg trekt dus naar New York voor de World Finals van 14 tot 16 oktober. Daar moet hij het opnemen tegen enkele van de beste duellisten op de planeet League of Legends. Die taak lijkt hem niet af te schrikken: “Ik heb al wat gescout om te zien wie de andere spelers zijn en ik denk dat ik een goede kans maak om te winnen. Ik kijk er echt naar uit om tegen hen te spelen.”

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top