David Goffin kreeg voor Carlos Alcaraz al een keer eerder een Spaanse nummer 1 aan zijn degen

Sport |

David Goffin boekte dinsdag op het ATP-toernooi van het Kazachse Astana een onverhoopt succes. Hij knikkerde als lucky loser in de eerste ronde nummer 1 van de wereld en US Open-winnaar Carlos Alcaraz eruit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Toen Goffin na zijn uitschakeling in de tweede en laatste kwalificatieronde werd opgevist om alsnog aan het hoofdtoernooi deel te nemen, zag het er eerlijk gezegd niet meteen naar uit dat hij een bedreiging zou kunnen vormen voor Alcaraz. Toch bleek niets minder waar: na 1 uur en 46 minuten speeltijd stond er zowaar 7-5 en 6-3 op het scorebord in het voordeel van de nummer 66 van de wereld, die profiteerde van het forfait van de Noor Holger Rune. Nadat de Luikenaar zich eerder dit seizoen in de kwartfinales van Wimbledon had geschaard, maakte hij met deze sterke prestatie een statement. Hij was evenwel niet aan zijn proefstuk toe.

Spaanse specialiteit

Goffin nam in het verleden namelijk al tot twee keer toe de maat van de Spaanse gravelkoning Rafael Nadal toen die de eerste plaats op de wereldranglijst bekleedde. De eerste keer speelde hij dat kunststukje klaar in 2017, zijn beste jaar op het tenniscourt ooit.

Op 13 november van dat jaar bekampten ze elkaar op de Masters in Londen. In de groepsfase pakte Goffin, de toenmalige nummer 8 van de wereld, in drie sets de scalp van Nadal. Dat succes werd later overschaduwd door de opgave van de Spanjaard omwille van een knieblessure. “Ik heb gemengde gevoelens. Ik ben uiteraard heel blij met deze zege, maar ook triest dat hij erna opgeeft en het toernooi verlaat. Desondanks blijft het wel een prestigieuze overwinning”, aldus Goffin, die later in de finale de duimen moest leggen voor de Bulgaar Grigor Dimitrov.

Voor het vaderland

Voor de tweede keer moeten we terug naar begin 2020, naar de ATP Cup, een competitie waarin 24 landen het tegen elkaar opnemen. Nadat België zijn eerste match verloor, keken Nadal en Goffin elkaar in de ogen in Sydney. Deze keer trok onze landgenoot het laken tegen een volledig wedstrijdfitte tegenstander naar zich met 6-4 en 7-6 (7/3).

Dit jaar kruisten ze overigens nog twee keer de degens op gravel en Rafa toonde zich in beide partijen oppermachtig.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top