Rafael Leão kan Chelsea nog meer overtuigen om de geldbuidel open te trekken

UEFA Champions League | Rafael Leão is veruit één van de beste spelers in de Serie A. De Portugese flankaanvaller van AC Milan werd afgelopen zomer het hof gemaakt door Chelsea. Kan het dribbelwonder van de Italiaanse topclub zijn team voorbij Chelsea loodsen in de Champions League?

Door Pickx

Deel dit nieuws

In Italië en Engeland gonsde het tijdens de laatste dagen van de zomermercato van de geruchten omtrent Rafael Leão en Chelsea. De Engelse topclub zou zelfs een bod van 80 miljoen euro hebben neergelegd, maar dat werd geweigerd door AC Milan. De Italiaanse landskampioen wil zijn Portugese smaakmaker zelfs langer aan zich binden en zijn contract, dat nu nog tot medio 2024 loopt, stevig opwaarderen.

Straffe prestaties

Leão werd door AC Milan in 2019 voor 30 miljoen euro weggehaald bij de Franse club Lille OSC. Op zijn 23ste is hij uitgegroeid tot een absolute smaakmaker in de Serie A. Volgens Transfermarkt heeft hij al een marktwaarde van 70 miljoen euro en in Italië hebben enkel Lautaro Martinez (Inter, 75 miljoen euro) en Dusan Vlahovic (Juventus, 85 miljoen euro) een hogere marktwaarde.

Met 4 goals en 7 assists in 9 wedstrijden is Leão dus zeer goed begonnen, nadat hij vorig seizoen al 14 keer scoorde en 12 assists uitdeelde in 42 matchen. Zo zette hij AC Milan op weg naar de landstitel. In de Champions League zorgde hij al voor 3 assists in 2 matchen, dus Chelsea is alvast gewaarschuwd. Het is dan ook geen toeval dat The Blues in de zomer alles op alles zetten om hem aan te trekken.

AC Milan weigert te verkopen

Paolo Maldini, technisch directeur bij AC Milan, sprak over het aanbod van Chelsea. "Of we aanbiedingen op Rafael Leão en Thiago Hernandez hebben afgewezen? Ik heb sommige clubs gemeld dat ze niet eens moesten komen opdagen voor onderhandelingen. Onze balans is in orde en we moeten dus geen spelers verkopen. We willen de sterkste spelers aan boord houden", sprak de ex-topverdediger tegenover buitenlandse media.

Leão, die met zijn snelheid, diepgang, kracht en technisch vermogen indruk maakt, hoopt met AC Milan dit seizoen ver door te stoten in de Champions League. Tegen Chelsea kunnen ze een grote stap richting volgende ronde zetten. Chelsea zal de speler alvast scherp in de gaten houden en wie weet wil het na een glansprestatie van Leão in januari of in de zomer van 2023 misschien nog een extra inspanning doen om hem naar Stamford Bridge te halen.

Het programma van speeldag 3 in de UEFA Champions League met Pickx Sports:

Dinsdag 4 oktober

Woensdag 5 oktober

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top