Jennette McCurdy schreef haar memoires: waarom je ‘I’m glad my mom died’ absoluut moet lezen

Films | In Amerika krijgt de vrouwelijke talkshowhost Ellen DeGeneres de laatste jaren meer en meer concurrentie van Drew Barrymore. Met haar eigen talkshow nodigt ze dagelijks bekende mensen uit om te discussiëren over hun persoonlijke achtergrond. Tijdens een van de afleveringen sprak ze met Jennette McCurdy, die net haar memoires schreef in het boek ‘I’m glad my mom died’. Daarin staan heel wat onthullende verhalen. PWij leggen je uit waarom je dat boek moet lezen!

Door Pickx

Deel dit nieuws

In het boek over haar leven schreef Jennette McCurdy, die trouwens nog steeds maar dertig jaar oud is, over het eerste deel van haar leven. Daarin komen zowel hartverscheurende als hilarische fragmenten aan bod. Een belangrijke rol is weggelegd voor de moeilijke relatie die ze had met haar dominante moeder. Wanneer die stierf aan kanker, besloot de actrice voor het eerst haar leven helemaal in handen te nemen. 

Op zesjarige leeftijd nam McCurdy voor het eerst deel aan een auditie. Het was volgens de actrice altijd de droom van haar moeder dat haar enige dochter een grootse carrière zou uitbouwen. Aangezien de jonge Jennette alles wilde doen om haar moeder gelukkig te maken, ging ze mee in al haar dwingende beslissingen. Zo was er volgens haar de ‘limiet op calorieën’. Daarbij werd ze gedwongen om weinig te eten en zich tot vijf keer per dag te wegen. Later hield ze daar verschillende eetstoornissen aan over.

Hoofdrol in 'iCarly'

Ook besliste de mama van de jonge actrice over haar look. In haar boek beschrijft Jennette een anekdote waarbij ze zich opmaakt. “Je wimpers zijn onzichtbaar. Denk je dat Dakota Fanning haar wimpers niet kleurt?”, zou haar moeder gezegd hebben. Verder zou de vrouw haar dochter tot haar zestiende geholpen hebben bij het wassen, en dat terwijl ze ook de controle behield over haar dagboeken, e-mails en inkomsten.

In het boek laat Jennette niks aan de verbeelding over. Alle anekdotes worden onverbloemd beschreven, net als de periode waarin ze eindelijk haar eerste grote rol te pakken krijgt. Ze wordt gecast in een nieuwe serie voor Nickelodeon, ‘iCarly’ genaamd. Daarin kreeg ze een van de hoofdrollen en speelde ze de jonge meid Sam Puckett. In heel korte tijd groeide ze uit tot een echte ster, tot blijdschap van haar mama. Die wilde de populariteit van haar dochter meteen uitbuiten en schreef fanclubs aan, mailde met paparazzi en legde zelfs vertrouwelijke contacten met opdringerige journalisten en fotografen. De jonge actrice zelf was het natuurlijk helemaal niet eens met het gedrag van haar moeder en gaat gebukt onder angst, schaamte en zelfs zelfhaat. In de kortste tijd nam haar eetstoornis grotere proporties aan, raakte ze verslaafd en verzeilt ze in heel wat relaties met mannen zonder goede bedoelingen. 

De problemen worden alleen maar erger wanneer ze samen met Ariana Grande een rol krijgt in de spinoff ‘Sam & Cat’. Tijdens die opnames komt haar moeder te sterven, een moment waarop de actrice genoodzaakt wordt om professionele hulp te zoeken. Ze stopte met acteren en begon aan een lange, moeizame mentale revalidatie. Stilaan kreeg ze terug controle over haar eigen leven. Een van de grappige zaken die ze daarbij beschrijft, is hoezeer ze genoot van het feit dat ze opeens haar eigen haren kon wassen.

Misbruik bij Nickelodeon

Hoewel je zou denken dat de moeilijke relatie met haar dominante moeder de oorzaak was van haar mentale problemen, is dat lang niet de enige reden. Bij de zender waarvoor ze lang werkte als actrice in ‘iCarly’ kwam ze in aanraking met een man die ze ‘The Creator’ noemt. Die man zou de mentaal instabiele actrice gedwongen hebben om alcohol te drinken en haar massages gegeven hebben. Om dit alles in de doofpot te steken, zou de zender haar 300.000 dollar geboden hebben om te zwijgen over haar ervaringen met de man. 

McCurdy hekelde naar eigen zeggen vooral het gebrek aan een ethische standaard en een moreel kompas bij de zender. Vooral het feit dat men haar geld aanbood om alles te verzwijgen, vindt ze nu ondenkbaar. Wanneer ze haar moeder aansprak over wat er zich op haar ‘werk’ allemaal afspeelde, zou die gezegd hebben dat ze “daar moest mee leren omgaan”. “Anderen dromen van jouw job”, zou haar moeder gereageerd hebben. Samen met een resem andere anekdotes kom je in het boek ‘I’m glad my mother died’ dus heel wat te weten over de turbulente jeugd van een actrice die heel wat jongeren veel op televisie hebben gezien.

‘The Drew Barrymore Show’ is elke dag omstreeks 12u beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Ontdek het volledig aanbod van Pickx+ via de tv-optie ‘Pickx All Stars’ van Proximus Pickx! 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top