'Stromboli': op zoek naar jezelf op een vulkanisch eiland

Films | Boekverfilmingen zijn dagelijkse kost in de bioscoop. Maar het wordt toch net dat tikkeltje specialer als er een roman tussenzit die geschreven is door iemand uit de Benelux. Vandaag komt 'Stromboli' op Netflix, de verfilming van de gelijknamige roman van Saskia Noort. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vier jaar geleden kwam 'Stromboli' uit, een roman van de Nederlandse schrijfster, journaliste en columniste Saskia Noort. Tijdens haar carrière werd ze al meermaals genomineerd voor de Gouden Strop, een Nederlandse literatuurprijs voor spannende boeken, dus lezers konden zich ook bij 'Stromboli' in 2018 aan een stevig staaltje leesplezier verwachten. 

De roman vertelt het verhaal van Sara Zomer, een columniste die een schijnbaar perfect leventje leidt met haar echtgenoot Karel van Bohemen. Alleen is schijn ook niet alles en ettert achter die façade al jaren een relatie vol afgunst, wrok en zelfs geweld. Tijdens alweer een ruzie wordt het Sara te veel en besluit ze Karel eindelijk te verlaten. Alleen wil dat ook zeggen dat ze helemaal alleen komt te staan. Om haar leven weer op de rails te krijgen boekt ze een retraite, pakt ze een koffel vol vodka en begeeft ze zich naar het idyllische Italiaanse vulkaaneiland Stromboli. Onder leiding van een wereldvermaarde goeroe geeft ze zich met een bont gezelschap lotgenoten over aan rollenspellen en oefeningen die steeds een stap verder gaan.

Internationale cast

Regisseur Michiel van Erp nam de taak op zich om het succesvol boek in een film te gieten en trok daarvoor een uitmuntende internationale cast aan. In de hoofdrol als Sara zien we Elise Schaap. Naast haar zijn ook Pieter Embrechts ('Ay Ramon!'), Tim McInnerny ('Notting Hill', 'Game of Thrones') en Anna Chancellor ('The Crown', 'Downton Abbey') van de partij. 

De opnames van de film vonden volledig plaats op het eiland Stromboli zelf. “Het was een onvergetelijk avontuur om op een vulkaan te mogen filmen”, vertelt Elise Schaap aan LINDA.nl. “Stromboli zit sindsdien in m’n hart en ik ben ongelofelijk trots op hoe de film geworden is.”

Ontdek ‘Stromboli’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top